• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Fuhr Nielsen

AaB i stor satsning: Det er lidt atypisk os

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Et hav af nye ansigter er blevet tilknyttet AaB's akademi de seneste uger. Her får du forklaringen på hvorfor, og om AaB fortsætter med at hente lige så mange talenter ind fremadrettet.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Følger man lidt med i Superliga-landskabet, så har man måske bemærket, at de har travlt i AaB og særligt på akademiet.

Ikke færre end ti nye spillere har klubben præsenteret til deres ungdomshold de seneste uger. Det er en ret markant tilgang, som skyldes ønsket om et større konkurrencemiljø på ungdomsholdene i AaB.

Beslutningen blev truffet tidligere på foråret, fortæller akademichef i AaB, Jacob Larsen, til Tipsbladet.

- Vi har vurderet situationen, og vi synes, at vi gerne vil have en hårdere konkurrence i vores trupper. Vi vil gerne have, at intensiteten til træning bliver øget, og det gør den ved at hente kvalitetsspillere ind.

- Vi ligger jo helt i bunden og selvom resultater ikke er alt, så er det trods alt en indikator for kvaliteten. Hvis vi skal lave transitionen op til Superligaen, så kræver det, at vi har mere konkurrencedygtige trupper.

U19-holdet endte sidst, U17-holdet endte fjerdesidst og U15-holdet endte tredjesidst i sidste sæson. Hvis Jacob Larsens tese holder stik, så mangler de kvalitet. Det har de fået med et nyt kuld af talenter hentet udefra.

- Vi har kigget dansk, og det kommer ikke til at være på samme måde ved årsskiftet eller til næste sommer. Det har været en saltvandsindsprøjtning, hvor vi har haft mulighed for at få fat i en masse spændende spillere, som vi tror på. Dem kan vi være med til at hjælpe i vores miljø og de kan hjælpe med at hæve det generelle niveau hos os.

Førhen har Oliver Abildgaard, Joakim Mæhle og Kasper Kusk arbejdet sig ud af den nordjyske muld og ind i flotte karriereforløb. Den vej ønsker AaB også fortsat at gå, men nu vil de krydre den nordjyske satsning med spændende spillere udefra.

- Det er lidt atypisk os. Jeg tænker også, at vi fremadrettet vil have en nordjysk talentudvikling, så vi kommer ikke lige foreløbigt til at hente lige så mange ind udefra, siger akademichefen til Tipsbladet.

- Vi har typisk for vane, at arbejde med dem [Nordjyske talenter, red.] fra de er helt små og så fastholde dem i systemet hele vejen frem. I fremtiden kommer vi formentlig til at hente få spændende spillere ind for at skærpe det hele.

Risikerer I ikke at afskrække nordjyske talenter?

- Det kan man aldrig vide. Men når vi har haft årgange, hvor mange er nået langt, så er fællestrækket, at vi har haft en stærk årgang, hvor konkurrencesituationen har været hård og de har stået på tæer til træning. Så jeg tænker også, at det er i deres interesse, at vi skærper konkurrencen.

- På den korte bane tænker man selvfølgelig: "Åh nej, hvad kommer det til at betyde for mig?" Men de har også en drøm om at gå hele vejen, og med den satsning her, så kommer vejen til at blive kortere. Det er jeg ikke i tvivl om.

Foruden de ti tilgange, så træner den tidligere FC København-spiller Ali Almosawe også med i AaB. Jacob Larsen vil ikke bekræfte, om de har skrevet under med ham.

Derudover er Fisnik Isaki, Patrick Allentoft, Donavan Bagou, Kasper Larsen, Annas Al Hardan, Bertram Østergaard, Arif Loki, Rasmus Nybo, Valdemar Schmølker og Bertram Skovgaard hentet til.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Sommerpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.