• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

AaB-træner irriteret over brændte chancer: Det er sket i tre kampe nu

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Jacob Friis er godt træt af, at AaB-spillerne har brændt mange chancer og dermed scoret for få mål. Han er dog endnu ikke bekymret.

Af Anders Dehn

Det skete igen mod SønderjyskE. AaB kom til chancer nok, men misbrugte de fleste. Modsat i de to foregående runder kostede det et nederlag i denne omgang, og det irriterer cheftræner Jacob Friis, siger han til Nordjyske.

Tom van Weert udlignede ellers SønderjyskE's føringsmål efter 63 minutter, men nordjyderne endte med at tabe alligevel. Haji Wright scorede både i det 88. minut og det 97. De brændte chancer kom altså til at koste AaB dyrt.

Læs også:Lucas Andersen: Derfor har jeg fået ny agent

- Det er sket i tre kampe nu, så det er måske en tendens. Jeg er irriteret over det, men jeg er ikke bekymret. Det er positivt, at vi i tre kampe har fået lagt et godt tryk og skabt chancer, og det er udgangspunktet for at score mål, siger Jacob Friis til Nordjyske.

De nøgne tal taler for, at Friis har set rigtigt. Statistisk set har AaB skabt chancer nok til at score 5,4 mål ifølge Superligaens egne tal for expected goals. Det er kun Randers FC, der efter tre kampe har et højere tal - med det forbehold, at FC Nordsjælland og Lyngby BK først spiller deres tredje kamp i aften.

Læs også:AaB’er om straffespark: Mærkeligt, det tog så lang tid at dømme

AaB's to scoringer undergås kun af AC Horsens med et enkelt mål og målløse Lyngby, der som nævnt kun har spillet to kampe i denne sæson. FC Midtjylland er også kun noteret for to mål.

Jacob Friis kan til gengæld glæde sig over, at anfører Lucas Andersen er ved at være i omdrejninger igen. Han har døjet med den skade, han pådrog sig i pokalfinalen i juli, men blev skiftet ind i begge de to seneste runder.

Næste AaB-kamp er på søndag mod AGF.

Læs også:Indskifter lyner to gange i Sønderjyske-sejr over AaB

Læs også:Riddersholm frygtede nedsmeltning: Vi lever på rå vilje

Læs også:Bedst og værst: Absalonsen slog rekord i sen SønderjyskE-triumf

-----
Se alt det bedste fodbold fra de største ligaer med YouTV - Intro-tilbud

Superliga

Mere Superliga

Fokus