Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Uvished om to AaB-spillere efter nedlukninger i Nordjylland

Aalborg Kommune bliver ikke direkte ramt af de kommende restriktioner, men klubben har alligevel to spillere, der bor i en berørt kommune.

Hele Nordjyllands Hold.

Det er, hvad Aalborg-klubben AaB kalder sig.

Og når man er Nordjyllands Hold, har man naturligvis spillere fra alle steder i det nordjyske.

For AaB er det særligt problematisk omkring klubbens ungdomshold, at man i de omkringliggende kommuner har nye coronavirus-restriktioner, der gør, at man ikke skal krydse kommunegrænser. For det er netop, hvad mange af talenterne gør, når de tager til Aalborg for at træne.

Læs også:Restriktioner kan medføre kaos i Vendsyssel FF

- Lige nu går vi og afventer fra centralt hold omkring ungdomsturneringerne. Vi har allerede haft en runde aflyst, fordi der var nogle positive tests i vores trup (ungdomshold, red.), og vi regner med, at der kommer en udmelding på, hvad vi gør med akademidelen, siger administrerende direktør Thomas Bælum til tipsbladet.dk.

Han ved ikke, om det nu betyder, at man må lukke for ungdomskampe de næste fire uger, hvor restriktionerne gælder, eller hvad der skal ske.

- Hvis det sker, vil der jo komme mange flere kampe i et presset forårsprogram. Det er vigtigt, at vores akademispillere får den rigtige træning, så de kan fortsætte deres udvikling. Der er jo ikke den kommercielle omsætning, der er i Superligaen, så det er lidt noget andet, siger AaB-chefen, der regner med at få spillet de relevante ungdomskampe på et tidspunkt:

- Vi skal have en snak med forbundet, faktisk både DBU og Divisionsforeningen. Vi trækker ikke bare vores U-hold ud af turneringerne. Men vi må se, om der skal tidlige vinterpauser til, eller hvad der skal ske.

Læs også:Medie: Genk overvejede Brian Priske, men går efter Utrecht-træner

Førsteholdet rammes også
Selv om Aalborg Kommune ikke er en del af de nye restriktioner, som nogle af de nordjyske borgmestre altså er begyndt at fortælle om, er også førsteholdet ramt.

- Vi har to spillere, som bor i berørte kommuner, så vi må se, hvad de konkrete formuleringer bliver i forhold til restriktionerne. Jeg regner med en blød formulering, Det er vigtigt, at man komme på arbejde. Jeg vil argumentere for, at at det er vigtigt at kunne spille Superliga-fodbold. Kommer det til en total nedlukning, må vi se på at flytte de berørte spillere på hotel i Aalborg, siger Thomas Bælum.

Jo, der er nok at se til for de nordjyske fodboldfolk. Men de tager det ganske stille og roligt i Aalborg.

- Jeg er ikke så nervøs mere, for jeg er blevet pænt stresstestet i 2020. Jeg håber bare, vi finder en løsning på det hele. De berørte spillere (på førsteholdet, red.) har jo været en del af vores testsystem, og vi har ikke haft en eneste smittet iblandt i de ugentlige tests, vi har lavet. Så jeg er ikke så bekymret for Superliga-holdet, akademiet er en anden sag.

AaB's førstehold møder Randers FC på udebane fredag aften. Det er i øvrigt også fra fredag og fire uger frem, at de nye restriktioner i flere nordjyske kommuner vil gælde. Regeringen har fortsat ikke meldt de nye restriktioner, som nordjyske borgmestre har fortalt om, ud til den danske befolkning.

Tipsbladet.dk har forsøgt en kommentar fra Divisionsforeningen og fik en skriftlig kommentar fra Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, der sagde, at man ikke ville forholde sig til spekulationer. 

Læs også:Hollandsk kommentator om Ajax: Flere spillede på 80 procent mod FCM

Læs også:Danmarksserie-klub tror på sensationen i svært pokalbrag

Læs også:Messi på pletten i Barcelonas sejr over Dynamo Kiev