• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Ole Hoffskov

Restriktioner kan medføre kaos i Vendsyssel FF

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Vendsyssel FF kan blive meget hårdt ramt af de nye restriktioner i Nordjylland. De fleste spillere bor i Aalborg Kommune og kan derfor ikke passe deres arbejde.

Af Ole Hoffskov

Borgerne i en række nordjyske kommuner skal så vidt det overhovedet er muligt holde sig inden for kommunegrænserne, det oplyser Ulla Vestergaard, der er borgmester i Thisted, til Nordjyske.

Restriktionerne sker på baggrund af smitten mellem mink og mennesker, som blev belyst af regeringen og myndighederne på et pressemøde onsdag. 

De lukkede grænser gælder i syv nordjyske kommuner, herunder Hjørring Kommune, og det rammer 1. divisionsklubben Vendsyssel FF benhårdt. Klubbens hjemmebane og træningsanlæg ligger i Hjørring Kommune, men kun en lille håndfuld i spillertruppen bor i kommunen - de resterende bor i Aalborg Kommune.

Dermed må de mange spillere, der bor i Aalborg Kommune, altså ikke umiddelbart tage til Hjørring og passe deres arbejde, da de ikke må krydse kommunegrænsen.

Lasse Stensgaard, der er cheftræner i Vendsyssel FF, bor selv i Aalborg Kommune, så heller ikke han kan tage til Hjørring. Som alle andre afventer han lige nu situationen, indtil der er klarhed over alle restriktioner, og hvad de konkret medfører.

Læs også:Dansk Horsens-spiller tilbudt albansk pas: Det er meget overvældende

Han medgiver, at situationen nu og her ser ret håbløs ud på papiret, da de nye restriktioner står til at gælde i fire uger fra i morgen, fredag. 

- Det er mega pudsigt. Jeg sidder ved min computer og venter på, at vi får en officiel melding fra Divisionsforeningen. Lige nu vil det være ren Jeopardy, hvis jeg skal sige noget om, hvad det får af betydning, men det er da rigtigt, at det umiddelbart ser meget vanskeligt ud det hele, siger Lasse Stensgaard til tipsbladet.dk og tilføjer:

- Vi må se, om vi kan løse det på en eller anden måde, men situationen er jo alvorlig her i Nordjylland, og fodbold er ikke det vigtigste. 

Vendsyssel FF har en hjemmekamp mod Esbjerg fB i kalenderen på søndag. Den gætter cheftræneren på hænger i en meget tynd tråd.

- Min tanke er da, at den bliver aflyst. Esbjerg må næppe rejse ind i Hjørring Kommune. Men vi må se, hvad der sker. Jeg afventer fortsat en officiel melding, siger Vendsyssel-træneren.

Læs også:Jon Dahl Tomasson har fået coronavirus

Den officielle melding skal komme fra Divisionsforeningen, som administrerer de tre bedste rækker i landet.

Her kan man foreløbig ikke sige så meget.

- Der ikke meldt noget ud. Vi forholder os ikke til spekulationer. Vi vil alene forholde os til officielle udmeldinger, siger Claus Thomsen, direktør i Divisionsforeningen, i et skriftligt svar til tipsbladet.dk.

Tipsbladet.dk arbejder på at få en kommentar fra de øvrige klubber i Nordjylland. 

Læs også:Optakt: FC Midtjylland - FC København

Læs også:AC Horsens-spiller efter to røde kort: Jeg laver laver intet om

Læs også:Midtstopper overvejer forlængelse i Hobro: Det kan jeg bestemt godt se

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus