• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

AC Horsens siger farvel til legende efter 13 år i klubben

Foto: Getty Images

Thomas Kortegaard kan for første gang i 13 år ikke kalde AC Horsens for sin arbejdsplads. Nu skal han være lærer.

Af Oliver Okstrøm

Samlet set er det blevet til 316 kampe siden Thomas Kortegaard kom til AC Horsens tilbage i maj 2007, hvor han skiftede fra AaB. For et år siden stoppede han sin aktive karriere og blev en del af trænerteamet. Nu venter der et nyt kapitel for ham som lærer på Hou Maritime Idrætsefterskole, men det bliver svært for ham at tage afsked med hverdagen i klubben.

Det fortæller han i et interview på AC Horsens officielle hjemmeside.

- Det er selvfølgelig vemodigt, men jeg har det også godt med at tage hul på et nyt kapitel i tilværelsen. Som person trænger jeg til at prøve noget andet, og tidspunktet er det rigtige. Det bliver noget helt andet, end jeg har været vant til i mange år, men det bliver rigtig godt for mig og min familie, siger han og fortsætter:

- Jeg er utrolig taknemmelig for alle mine år i AC Horsens, og jeg er meget taknemmelig for den måde, Bo (Henriksen red.) og trænerteamet har taget imod mig på. Vi har haft rigtig mange sjove stunder på trænerkontoret. Det har givet mig et andet perspektiv på fodboldtilværelsen at være en del af trænerteamet, og det ville jeg ikke have fået, hvis jeg ikke havde været en del af trænerteamet. Jeg har følt mig hørt og værdsat, lyder det fra Thomas Kortegaard.

Fra AC Horsens-manager Bo Henriksens side er der også meget rosende ord til Kortegaard, som han ser som en stor person i klubben.

- Thomas Kortegaard er en af de største legender i AC Horsens’ historie sammen med Søren Jochumsen, og vi er da kede af, at vi er nødt til at sige farvel til ham. Han kontaktede mig midt i coronatiden for at tale om sin fremtid, og jeg kunne fortælle ham, at vi ville gøre alt for at beholde ham, men at alt var usikkert, og vi kunne ikke give ham en klar indikation, fortæller Bo Henriksen.

Endvidere mener Horsens-manageren, at man har fuld forståelse for, at Kortegaard vil prøve noget andet, men at de er ærgerlige over at miste ham, da de anser ham som en værdifuld medarbejder i klubben.

Thomas Kortegaard kommer til at undervise i dansk og være på efterskolens fodboldlinje.

Superliga

Optakt: OB - Silkeborg IF

Der er ikke meget på spil, når OB og Silkeborg IF mødes i Superligaen onsdag. Hjemmeholdet skal spille om en europæis...

Mere Superliga

Fokus