Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Horsens på spillerjagt: Vil da gerne være på god fod med FCK, FCM og FCN

AC Horsens vil gerne på rov i FC Midtjylland, FC København og FC Nordsjælland.

AC Horsens har ét af Superligaens mest beskedne transferbudgetter, og derfor har klubben i flere sæsoner benyttet sig af en model, hvor man lejer spillere i nogle af Superligaens topklubber.

Spillere som Mads Døhr Thychosen, Sammy Skytte, Søren Reese og Ayo Simon Okosun har alle været udlejet til Den Gule Fare, og sidstnævnte er det såmænd stadigvæk. Det er er greb i værktøjskassen, AC Horsens gerne vil blive ved med at have.

Læs også:Endnu en Superliga-klub åben for nye investorer: Vi er relativt langt med to

- Vi vil da gerne holde os på god fod med FC Midtjylland og sådan set også med FC København og FC Nordsjælland. Det er de tre klubber, der har flest brugbare spillere, mens der faktisk ikke er så mange at tage af i Brøndby. Vi kan godt være med økonomisk i forhold til talenter på deres første seniorkontrakt i FC Midtjylland, hvor de jo ikke får en vanvidsløn, siger Bo Henriksen til Tipsbladet.

Han fastslår, at det ikke kun er etablerede spillere, der måske er gledet lidt ud i periferien i de store danske klubber, AC Horsens håber at kunne tiltrække.

Læs også:Medie: Esbjerg fB har afvist føler fra Malmö FF

- Vi vil da meget gerne være en destination for unge spillere fra FCM, FCK og FCN, der vil have et år, hvor de bliver modnet og lærer at spille voksenfodbold. Man skal ikke tage fejl af, at jeg er meget direkte som leder. Vi kalder en spade for en spade, og sørger så for, at det altid bliver sagt med kærlighed. De kan have rigtig godt af et år hos os, hvad end det er på leje, eller hvis de ikke får forlænget deres kontrakter. Mads Døhr Thychosen og Jonas Gemmer er jo to gode eksempler på spillere, der har haft godt af at spille hos, lyder det fra Bo Henriksen.

Du kan læse et stort interview med Bo Henriksen i Tipsbladet, som er på gaden i dag. Du køber Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet.  

Læs også:Officielt: FCM sælger ung midtbanemand til finske rekordmestre

Læs også:Jonas Wind træner igen i FCK: Kun jeg ved, hvornår jeg er klar

Læs også:FCM-back: Min og klubbens plan er, at jeg skal videre på et tidspunkt