Video : Tipsbladet
Superliga

Brøndby i uvished: Det er uheldigt

Jordi Vanlerberghe måtte forlade banen før tid i sin første kamp i Brøndby-trøjen, og efter kampen var det ikke meget, som cheftræner Jesper Sørensen kunne sige om episoden.

PORTUGAL (Tipsbladet): Hvad er det værste, der kan ske i en testkamp nede i sydens varme? Det er vel, at en spiller bliver skadet. 

Derfor kan man godt forstå, hvis de er ekstra ærgerlige i Brøndby, efter nyindkøbet Jordi Vanlerberghe måtte udgå i første halvleg i sin uofficielle Brøndby-debut. 

Jordi Vanlerberghe var involveret i en hård duel på midten af banen, som endte med, at han måtte humpe ud. Brøndby tog ingen chancer - få sekunder efter han var nede, blev der råbt på udskiftning. 

Efter kampen fik Tipsbladet en foreløbig status på belgieren af cheftræner Jesper Sørensen, som nævner et slag, men ikke helt kan sætte to streger under noget som helst. 

- Jeg kan ikke se andet, end at det ligner, at han er inde i en tackling, og så tror jeg, at han får et slag der. Jeg har ikke overblik over det endnu. Vi må se.

- Jeg snakkede lidt med ham i pausen, og det er jo, hvad der sker i fodbold. Indimellem sker der noget, hvor man er lidt uheldig og kommer lidt til skade, lyder det med rolig stemme fra Jesper Sørensen.

Cheftræneren erkender, at det er irriterende med sådan en skade, som går ind og forstyrrer både Vanlerberghes start i Brøndby, men også planerne omkring ham. Uheldigt er det også, at netop Vanlerberghe bliver skadet, når han bør være den Brøndby-spiller, der er i bedst kampform.

- Han kommer direkte fra at være vant til at spille kampe og burde egentlig være den, der var allermest matchfit af vores spillere. Han har måske været ekstra nervøs op til, men det ved jeg ikke. Jeg skal ikke spekulere i noget. Vi ser og finder ud af, hvad det er, og så tager vi den derfra, siger Jesper Sørensen. 

Det er dermed ikke meget, man har fået lov til at se af Brøndbys nye fleksible belgier, som blev købt i slutningen af transfervinduet hos belgiske KV Mechelen. Men mod Real Salk Lake lørdag eftermiddag, som Brøndby i øvrigt slog 2-1, der viste Vanlerberghe, at han bestemt ikke var bange for at komme fremad i banen, selv om han var placeret som højre midtstopper i tremandsbagkæden.

- Det, vi har set indtil nu, er, at han er stærk, mobil og sikker i spillet. Han skal selvfølgelig ind i spillet med de andre – det kan vi godt se. Sådan er det for alle spillere. Han er en fysisk stærk spiller, der bevæger sig godt, og han er også teknisk stærk, slutter Jesper Sørensen.

Dermed må man i Brøndby krydse fingre for, at der blot er tale om et slag for Vanlerberghe, så han igen kan komme med i opstarten og dermed komme i spil til forårsåbneren mod FC Midtjylland den 18. februar.

Se hele interviewet med Jesper Sørensen fra Estadio Algarve i afspilleren over artiklen.