Video : Tipsbladet
Superliga

Afsløring: AGF har forhandlet stor millionbonus

AGF's salg af Yann Aurel Bisseck kan ende med at indbringe klubben endnu flere millioner end de 52, som først er blevet beskrevet.

AGF slog med længder deres salgsrekord, da man onsdag sendte Yann Aurel Bisseck afsted til storklubben Inter.

Flere gange er det blevet beskrevet, at Inter har udløst tyskerens frikøbsklausul på 52 millioner kroner, som italienerne betaler i to rater.

Som Tipsbladet forstår det, kan Yann Aurel Bisseck ende med at indbringe langt mere end de 52 millioner kroner. Ifølge Tipsbladets oplysninger, var det i AGF's interesse at dele betalingen op, da aarhusianerne på den måde kunne forhandle flere klausuler ind i aftalen med Inter.

Her er der tale om præstationsafhængige bonusser, som kan ende med at øge prisen med tre millioner euro. Det vil sige, at handlen kan ende med at nå 75 millioner kroner.

Da AGF onsdag udsendte deres selskabsmeddelelse, hvor de bekræftede salget af Yann Bisseck, der fortalte de også, at salget ville have en positiv effekt på omkring 40 millioner kroner før skat på resultatet af årsregnskabet.

Det fremgik også, at det beløb kunne stige ved forskellige bonusser og videresalg. Det er altså disse bonusser, som kan beløbe sig i tre millioner euro eller omkring 22 millioner danske kroner.

AGF skal også sende en lille håndfuld millioner til FC Köln, som forhandlede sig til en videresalgsklausul på 15 procent, da de sendte stopperen til dansk fodbold i sommeren 2022.

Sæsonen forinden var 22-årige Yann Bisseck udlejet fra FC Köln til AGF, og i den forgangne sæson udviklede han sig til at være Superligaens bedste midtstopper.

Hans fart og fysik gjorde livet svært for Superligaens angribere, og tilmed var han også en stor trussel offensivt. Nu er det Inter som fremover får glæde af den lange tysker. De har skrevet en kontrakt med ham frem til 2028.

Der bliver dog meget hård konkurrence om pladserne i forsvaret i Inter, hvor Francesco Acerbi, Stefan De Vrij og Alessandro Bastoni har nogle store stjerner hos cheftræner, Simone Inzaghi.

Yann Aurel Bisseck står noteret for 62 Superliga-kampe i AGF-trøjen. I sidste sæson var han med til at vinde bronze med AGF.