• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Troels Bager Thøgersen

Afsløring: Steinlein kan tjene 100 mio. ved poolen

Foto: Getty Images

Der er bud fra nogle af de helt store klubber efter en af de teenagere, der blev solgt dyrt tidligere i år fra Superligaen.

Af Troels Bager Thøgersen

Hvad skal I have for ham?

Dette og lignende spørgsmål er nok formuleret på andre sprog end lige præcis dansk, når de bliver rettet til Sporting Clubes sportsdirektør Pedro Ferreira.

Men Lissabon-klubbens ivorianske forsvarsspiller Ousmane Diomande er en af dem, der kunne ryge afsted for et stort beløb på januars transfermarked eller til sommer, og interessen for Diomande er ifølge Tipsbladets oplysninger allerede stor.

Og hvis Sporting får solgt midtstopperen dyrt, ryger nogle af pengene videre til Danmark, ja måske endda mens FC Midtjylland er på træningslejr i Portugal før starten på forårssæsonen.

Ousmane Diomande (til højre) i kamp mod Juventus' Federico Chiesa.

For selv om kun de færreste i Danmark har set Ousmane Diomande spille fodbold, og da slet ikke på dansk jord, kom han til Sporting fra FC Midtjylland i januar for et lille år siden.

I stedet for at give Diomande chancen i Superligaen, hvilket den sportslige ledelse i FC Midtjylland i dag ærgrer sig meget over, at man ikke gjorde, lejede FCM teenageren fra Elfenbenskysten til CD Mafra i Portugal, der allerede i sommeren 2022 havde indledt samarbejdet med FCM.

Og her gik det så godt, at FC Midtjylland scorede et stort millionbeløb i transfer, der nu nærmer sig 95 millioner kroner på grund af de klausuler, Sporting var villig til at betale i en presset konkurrencesituation i begyndelsen af året, blandt andet med millionbetalinger, der blev udløst efter relativt få førsteholdskampe.

Newcastle, Manchester City og Arsenal nævnes i britiske medier som kandidater til stopperen, Sporting forsøger at tale op til en transfer på omkring 80 millioner euro, svarende til cirka 600 millioner kroner, som også er Ousmane Diomandes frikøbsklausul.

Store bud
Om Sporting virkelig ender deroppe er uvist, men dyr kan forsvarsspilleren meget vel ende med at blive.

Tipsbladet erfarer, at Diomande, der fortsat er i regelmæssig kontakt med de tidligere holdkammerater, trænere og ledere i Danmark og Mafra, har været så tilstrækkelig interessant for den saudi-finansierede Premier League-topklub Newcastle, at englænderne for nylig har luftet muligheden for et bud svarende til omkring 500 millioner kroner.

Og, traditionen tro, fristes man til at sige, har FC Midtjylland sikret sig en udmærket videresalgsklausul, så man får en god luns af et Diomande-salg fra Sporting.

Diomande i en kamp mod Atalanta tidligere dette efterår.

Den ligger ifølge Tipsbladets oplysninger på 20 procent, så skulle Ousmane Diomande virkelig ende med at koste det, Sporting kræver, ville det sende omtrent 100 millioner kroner til FC Midtjylland.

Det er 20 procent af salget minus, efter vi har fratrukket de knapt 100 millioner kroner, FCM allerede har fået med præstationsklauslerne på den tidligere U/19-spiller.

FCM holdt øje i Elfenbenskysten
FC Midtjylland holdt længe øje med Ousmane Diomande under coronapandemien, efter man spottede ham på en træningslejr i Elfenbenskysten.

Han kom til FC Midtjylland i begyndelsen af 2022 men nåede altså kun at være i FC Midtjylland i et halvt års tid og derefter i Mafra i første halvsæson af 2022/23, før Sporting slog til, med blandt andre Manchester City som en af de andre klubber, der ifølge Tipsbladets oplysninger fulgte teenage-midtstopperen.

Ousmane Diomande i tiden som U/19-spiller, kort før han blev sendt afsted til CD Mafra i Portugals næstbedste række.

Det kan altså blive en profitabel vinter for FC Midtjylland selv uden afgange fra den nuværende trup.

Så mon ikke Claus Steinlein og kollegerne på ledelsesgangen og trænerkontoret holder strøm på mobilen og tager den og powerbanken med ned til poolen på vinterferien og i januar, hvis klubberne fra England begynder at byde sig til overfor Sporting og Ousmane Diomande.

Ousmane Diomande har spillet i alt 33 kampe for Sporting siden skiftet i vinter og scoret tre mål.

Diomande er også kommet på Elfenbenskystens landshold og har spillet fast i Europa League i efteråret og var i foråret med til at slå Arsenal ud i samme turnering i ottendedelsfinalerne, før man tabte snævert til Juventus i kvartfinalerne.

Læs mere om Superliga-klubbernes held med at få millioner fra videresalgsklausuler her.