Video : Tipsbladet
Superliga

Afsløring: Rekordkøb - Superliga-klub vil have ham

Lyngby BK skal op med et rekordstort beløb for at gøre aftalen med Andri Gudjohnsen permanent.

Andri Gudjohnsen har på rekordtid fået Lyngby BK-tilhængerne til at glemme sidste sæsons målsluger Alfred Finnbogason.

Fire mål i de seneste fire Superliga-kampe har Eidur Gudjohnsens mellemste søn leveret. Tæller man pokalkampe og optrædener for Island med, så hedder måltotalen syv fuldtræffere på seks kampe.

Med andre ord er lejesvenden fra IFK Norrköping rygende varm. Og derfor vil man i Lyngby BK gerne indløse islændingens købsoption. I Lyngby-målestok er det dog en stor en af slagsen.

Som Tipsbladet forstår det, ligger købsoptionen i lejet mellem 1,5 og to millioner kroner. Det lyder måske ikke af meget, men i Lyngby vil det blive klubbens største køb nogensinde.

Selvom det er mange penge for Lyngby BK, så er det ikke umuligt, og cheftræner, Freyr Alexandersson, har også slået fast, at det er en dialog, som er startet mellem alle parter.

- Nu snakker jeg for sportschefen og bestyrelsen. Men vi har en stor tro på, at vi kan holde på ham. Vi har en købsoptionsaftale med Norrköping, og jeg ved, at klubben arbejder på at indløse den klausul. For os handler det om at lave en personlig aftale med Andri. Jeg tror gerne, at han vil blive i Lyngby, sagde cheftræneren til Tipsbladet i sidste uge.

21-årige Andri Gudjohnsen skiftede sidste sommer til Glen Riddersholms IFK Norrköping, men her blev det aldrig rigtig godt.

- Jeg kæmpede hårdt i Norrköping om at komme ind i startelleveren, og konkurrencen der var hård. Vi spillede kun med én angriber, og så kom muligheden for en lejeaftale her. Jeg kender alle islændingene og Freyr, som kun havde gode ting at sige om klubben, så jeg tænkte, at det ville være et godt skridt for mig, fortalte Andri Gudjohnsen til Tipsbladet i september.

Og godt er det i sandhed blevet. Islændingen er blandt Superligaens varmeste angribere og hans scoring i mandagens sejr over OB var med til at sende De Kongeblå i top seks.

Andri Gudjohnsen har sin fodboldopdragelse fra akademiet i Real Madrid, da han flyttede med sin far til Spanien som helt lille. Sidste sommer stod det klart, at angriberen var klar til at prøve sig af på seniorniveau.

Allerede her viste Lyngby BK interesse, og det samme gjorde Brøndby IF. Valget faldt dog på IFK Norrköping, hvilket har vist sig at være en omvej til dansk fodbold og Lyngby BK.

Tipsbladet har været i kontakt med den potentielt sælgende part IFK Norrköping, men her ønsker sportsdirektør, Tony Martinsson, ikke at stille op til interview.