• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Pelle Kirchner

Lyngby arbejder på at købe åbenbaring

Foto: Getty Images

Han var egentlig kun på lånt tid i den danske Superliga, men Freyr Alexandersson håber og tror, at Andri Gudjohnsen bliver hængende i lidt længere tid end først forventet. Tipsbladet har talt med Lyngby-cheftræneren om hans islandske juvel.

Af Pelle Kirchner

Tipsbladet i Lyngby:

”Nice weather today”.

Sådan udbrød en storsmilende Marc Muniesa, der er født og opvokset under palmer og varmere himmelstrøg i feriebyen Lloret De Mar, med sine shorts smurt op som en anden Alexis Sanchez efter Lyngbys træning torsdag eftermiddag.

Og det indrammer i virkeligheden meget godt, hvordan det går i Lyngby i øjeblikket.

For lige så naturstridigt det er, at der er 22 grader i slutningen af september i Danmark, lige så naturstridigt er det, at de kongeblå sjællændere - stik imod alles forventninger – kun er ét point efter AGF i top seks.

Det går nemlig rigtig godt i Lyngby, og det kan man blandt andet takke Andri Gudjohnsen for.

Den kun 21-årige islænding er dog kun hentet til Lyngby på en lejeaftale fra svenske IFK Norrköping. Men hvis man skal tro hans træner Freyr Alexandersson, er Gudjohnsen formentlig også at finde i Lyngby efter denne sæson. 

- Nu snakker jeg for sportschefen og bestyrelsen. Men vi har en stor tro på, at vi kan holde på ham. Vi har en købsoptionsaftale med Norrköping, og jeg ved, at klubben arbejder på at indløse den klausul. For os handler det om at lave en personlig aftale med Andri. Jeg tror gerne, at han vil blive i Lyngby, fortæller Alexandersson til Tipsbladet. 

Det giver da også ganske god mening, at Freyr Alexandersson vil holde sin landsmand i klubben på en permanent aftale. Lyngby-topscoreren har nemlig scoret mål på samlebånd i denne sæson, hvor det er blevet til seks mål på de seneste seks kampe. 

- Hvis en 9’er kommer ind i sådan en form, som han er i, så tror de bare, at de scorer på alt. Det er så dejligt. Det tager altid tid at komme ind på et hold og lære sine holdkammerater at kende, men han er kommet ind og har præsteret fra dag ét, 

Men han er bestemt ikke kommet sovende til det. Det kan hans træner, som følger ham hver dag på træningsbanen, skrive under på. 

- Han scorer mål, får straffe og laver assister. Han arbejder sindssygt hårdt og løber som en hest. Og hvis man arbejder for holdet, så kommer målene. Det kan også se på Alexander Lind lige nu. 

Hvis der er en angriber i dansk fodbold, der overgår Andri Gudjohnsen i at lave mål, er det netop Superligatopscorer Alexander Lind, der har scoret i sine seneste syv kampe for Silkeborg.

Ifølge Freyr Alexandersson rangerer de to angribere da også blandt de bedste angribere i Superligaen. 

- Der er mange rigtig dygtige angribere i Superligaen lige nu. Alexander Lind og Andri Gudjohnsen er dem, der har overrasket mest. Jeg synes at Andri er blandt de fem eller seks bedste angribere i ligaen. 

Lyngby-juvelen skal dog ikke spille i den danske Superliga for evigt. 

- Jeg sagde til ham allerede inden han kom hertil ”Du bliver solgt til en større liga inden for 18 måneder”. Jeg vidste, hvilket potentiale han har, og jeg vil hellere have, at Lyngby tjener de penge end at Norrköping gør, afslutter Alexandersson med et smil på læben til Tipsbladet.

Andri Gudjohnsen er søn til den islandske legende Eidur Gudjohnsen, der i løbet af sin karriere blandt andet nåede at repræsentere klubber som Barcelona, Tottenham og Chelsea. Om fremtiden bliver lige så stor for sønnike, forbliver i det uvisse, men potentialet er stort.