• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Mikkel Kirkeskov er egentlig venstre back i AGF, men han har de seneste to kampe imponeret i højre siden.

Af Torsten Kjems Hansen

Mikkel Kirkeskov er en af de lovende unge kræfter, som huserer i AGF. Den bare 20-årige forsvarsspiller var i sidste sæson gardering for Adam Eckersley på pladsen som venstre back, men i den nye sæson er det blevet til fuld tid i samtlige fire Superliga-kampe - men kun som venstre back i de to.

I de seneste to Superliga-runder har Mikkel Kirkeskov nemlig været placeret på AGF's nok tyndest besatte plads - nemlig højre backen, og talentet har imponeret blandt andre træner Peter Sørensen, der har gjort det klart, at Kirkeskov lige nu er den bedste til pladsen.

Mikkel Kirkeskov selv er da også ganske godt tilfreds med sin sæsonstart og tager udfordringen i højre side af banen i stiv arm, selv om der er ting man som venstre benet skal vænne sig til.

- Jeg har det fint nok med at spille pladsen, og jeg synes, det bliver bedre for hver kamp. I starten var jeg lidt usikker, og man skal jo lige vænne sig til, at tingene vender en anden vej, men jeg synes, det gik fint mod Brøndby, siger Mikkel Kirkeskov til Århus Stiftstidende.

- Jeg vender jo modsat, så jeg skal bruge højre ben mere, end jeg er vant til. Det er den største ulempe, men jeg har brugt den seneste tid på at træne højrebenet, så jeg også kan bruge det i nødstilfælde, og det bliver bedre og bedre. Min primære position er stadig venstre back, men det er da en kæmpe fordel at kunne spille højre back og bruge højrebenet, så det er en udfordring, jeg tager op,« siger Mikkel Kirkeskov.

AGF brugte i store dele af sidste sæson franske Arthur Sorin på højre back, og Mikkel Kirkeskov mener, da heller ikke, at pladsen i den "forkerte side" skal være hans på lang sigt, men indtil videre glæder den 20-årige sig over spilletiden og over, at det senest lykkedes at hente sæsonens første sejr, da Brøndby blev sendt hjem med et 3-1-nederlag.

Superliga

Mere Superliga

Fokus