• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

AGF-boss lover flere indkøb: Bekræfter interesse for midtbanespiller

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

AGF skal have en-to centrale midtbanespillere, og så er det stadig en mulighed at hente Kevin Diks tilbage til klubben. Transfersnak med sportschefen.

Af Anders Dehn

Da AGF torsdag formiddag genoptog træningen forud for den kommende sæson, løber der to sæt nye ben rundt under den bagende sol. Milan Jevtovic og Søren Tengstedt havde første arbejdsdag i deres nye klub, men de bliver ikke de sidste indkøb denne sommer.

Det varsler sportschef Peter "PC" Christiansen, der blandt andet har taget afsked med Mustafa Amini. Derfor skal han have en ny mand til den centrale midtbane. Måske to.

- Der kommer helt sikkert et par spillere ind, det er der ingen tvivl om. Hvordan det bliver, og hvordan puslespillet falder ud, det må tiden vise. Der kommer helt sikkert en central midtbanespiller ind. Det er ikke nogen hemmelighed. Måske skal vi også have to. Det kommer an på, hvordan det lander, siger Peter Christiansen.

Allerede i vinter forsøgte AGF at hente Aminis landsmand Keanu Baccus, og selv om han har forlænget sin kontrakt med Western Sydney Wanderers siden da, er han stadig et tema for "PC".

Læs også:Ny assistent til David Nielsen: AGF hyrer tidligere HB Køge-træner

- Han er i hvert fald en mulighed. Men det er ikke noget, jeg kan involvere jer mere i, end jeg allerede har gjort, siger sportschefen.

Mens der altså var et par nye ansigter på banen, da den nyudnævnte assistenttræner, Morten Karlsen, piskede spillerne gennem et par pasningsøvelser, var nogle også forsvundet. Førnævnte Amini, Mustapha Bundu, Jakob Ankersen og Kevin Diks er væk.

De tre førstnævnte kommer ikke igen, men det gør Diks måske. Det arbejder Peter Christiansen i hvert fald på.

- Vi er stadig i dialog med Kevin, men han er også i en klubsituation, der gør, at de skal have deres puslespil til at falde på plads først. Så dialogen er der, og det tror jeg, den vil være i noget tid endnu. Men vi kan ikke bestemme selv, og det kan han heller ikke. Så vi skal have tre parter til at lykkes med det, siger "PC".

Diks er på kontrakt i Fiorentina, der har papir på ham i næste sæson også.

Læs også:Gode nyheder for dansk fodbold: To hold i Champions League-kvalifikationen

Mens sportschefen arbejder på at bringe flere spillere til AGF, kan nogle af profilerne også forlade klubben. Angiveligt skulle Frederik Tingager have en aftale med klubben om, at han skal sælges denne sommer, og ifølge B.T. har Hannover 96 allerede fået et bud på Casper Højer afvist.

Peter Christiansen vil ikke sige noget om, hvorvidt klubben har modtaget bud på de to forsvarsspillere. Han siger dog:

- Vi må tage det, som det kommer. Hvis interessen er så stor, som alle rygter åbenbart er... Jeg har ikke grund til at tro, at de ikke skulle være her, men det er klart: Et stort bud kan også overtale mig til, at vi skal kigge på det. Men det er ikke noget, der ligger i kortene.

AGF har lige præcis to uger til at træne frem mod sæsonens første kamp mod FC Honka fra Finland i Europa League-kvalifikationen. Første Superliga-opgør er den 14. september mod Vejle Boldklub.

Læs også:Tidligere AGF-keeper: Er blevet kontaktet af to Superliga-klubber

Læs også:Tim Sparv om AGF-lodtrækning: De er favorit, helt sikkert

Læs også:Avis: Frederik Tingager skal sælges denne sommer

---------------------------

Se FC København vs. Piast Gliwice i Europa League-jagt på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus