• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

AGF-chef: Ham her kan vi være særligt stolte af

Foto: AGF

AGF udvikler flere talenter, end klubben får æren for, mener talentchefen. Og så udpeger han tre spillere, der kan udgøre næste kuld. Blandt andre "en Frederik Tingager-lang stork".

Af Anders Dehn

Kan man overhovedet bruge et hold bestående af tidligere ungdomsspillere til at sige noget som helst? Ja, mener Jesper Ørskov. I hvert fald i AGF’s tilfælde.

For gennem årene har klubben fået skyld for, at den ikke har udviklet ret mange talenter, og hvis man så udelukkende på, hvem der kom på førsteholdet og slog igennem direkte fra ungdomsafdelingen, var der måske noget om det. 

Men talentchefen indvender, at det ungdomsdrømmehold, som Tipsbladet har sat, fortæller ham, at talenterne faktisk har været i AGF. Flere af dem har bare slået igennem som senior andre steder.

- Hvis man har nej-hatten på, kan man sige: Hvorfor løber Viktor Fischer og Mikael Anderson rundt andre steder? Og hvorfor var Jens Stage og Oskar Buur gennem Brabrand?

- Omvendt kan man tage ja-hatten på og sige: Århus er blevet skudt i skoene, at de ikke har lavet nogen, men det har de jo rent faktisk, hvis man kigger på de yngre årgange. Fodboldens veje er uransagelige, så der er altid en grund til, hvorfor den ene er endt dér, og den anden er endt dér, siger Ørskov.

Tipsbladet er i gang med en serie om talentudvikling i dansk fodbold, og derfor har vi sat et hold af tidligere ungdomsspillere i 14 forskellige klubber - klik her og læs begrundelsen for holdet samt kriterierne for udvælgelsen af AGF's.

Talentchefen er overbevist om, at AGF i fremtiden får større succes med at holde på talenterne så længe, at de også bliver en gevinst for klubbens førstehold. Dels går det bedre for Superliga-mandskabet, så talenterne har mere ro til at blive sluset ind og udvikle sig. Dels er der et nyt akademi og nyt stadion på vej, og træningsanlægget er allerede topmoderne.

- Tidligere var AGF jo ikke det samme sted, som de er i dag. Så hvis de der talenter havde været i AGF i dag, tror jeg ikke, de der skæbner var endt sådan der. Det tror jeg ikke. Det er meget mere stabilt i dag, siger Jesper Ørskov.

- Du kan bare se, at vi har været ude at søge værtsfamilier her for nylig. Det gjorde man jo også for fem år siden; da fik vi 0 ansøgninger. Vi fik 12 ansøgninger på tre dage den her gang. Det siger det jo meget godt.

- Det er det, jeg læser ud af det: AGF kan rent faktisk godt. Så har de måske haft svært ved at holde dem, fordi man ikke var det rigtige sted, hverken på førsteholdet eller ungdom, men nu er der styr på førsteholdet, og nu prøver man at optimere ungdommen. Så skulle det gerne ende rigtig godt.

En stork i miderforsvaret
Det oplagte spørgsmål er så, hvilke spillere det skulle dreje sig om: Hvem tror Jesper Ørskov på som nogle af de næste talenter i AGF, der kunne gøre sig gældende, hvis vi sætter et nyt ungdomsdrømmehold om fem år?

- Vi har en stor midtstopper, der hedder Thomas "TK" Kristensen. Det er broren til målmanden, der hedder Kasper. Han kommer op i Superliga-truppen til sommer. Det er sådan en Frederik Tingager-lang stork. Ham vil jeg skrive på.

- Så er der Frederik Ihler, vores angriber, som har fået debut (i seneste sæson, red.).

- Så har vi en, der kommer fra baghjul af. Det kunne jeg godt lide som agent, for det var faktisk de spillere, der kom længst. For de havde ikke fået at vide, at de var outstanding, siden de var 14. Men vi har central midtbanespiller, som hedder Magnus Isager. En boks til boks-midtbanespiller. Der er noget i ham. Han kan godt overraske.

Jesper Ørskov tiltrådte først som talentchef i efteråret, så han har ikke spillet en rolle i udviklingen af de spillere, der er på holdet her. På tipsbladet.dk’s forlangende fremhæver han dog en spiller, hvis karriereforløb hans kollegaer i AGF kan være særligt stolte af.

- Den der Jens Jønsson-case er da fremragende. Han var anfører på vores ungdomshold, som jeg husker det. Han fik 120 kampe på førsteholdet. Så har man fået talentudviklingen og kampene, hvilket vil sige valuta for det arbejde, der er lagt i ham. Og så blev han solgt til Konyaspor. Så man har også salget. Det er vel den perfekte case.

I denne sæson har Jønsson endda etableret sig som fast mand i La Liga-klubben Cadiz og fået debut på A-landsholdet. Men det hele begyndte altså i AGF.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus