Superliga Oliver Okstrøm

AGF-ekspert: Det bliver ikke svært at finde afløser for 'PC'

Foto: Getty Images

Dog er Århus Stiftstidende-chefredaktør Jan Schouby er ikke i tvivl om, at Peter Christiansens afløser nok skal komme uden de store problemer.

Af Oliver Okstrøm

Fredag blev der sat navn på FC Københavns nye sportsdirektør, som bliver Peter Christiansen, som kommer fra en rolle som sportschef hos rivalerne fra AGF. Det er noget, som har efterladt den aarhusianske klub i chok.

Det fortæller Århus Stiftstidendes chefredaktør Jan Schouby, som har fulgt klubben særdeles tæt i årevis, til sin avis.

Læs også:FCK henter endnu en fra rivalerne: Brøndby-mand blev hurtigt overbevist

Her peger han på, at man i AGF ikke havde set sådan et skifte komme, og at det ville være utænkeligt at se 'PC' skifte fra AGF til FC København, der har været uden en person i sportsdirektør-rollen siden Ståle Solbakken blev fyret som manager i klubben i begyndelsen af oktober.

Schouby peger dog også på, at klubben nu er i gang med at finde en erstatning for Peter Christiansen, og det skulle ikke skabe de store vanskeligheder, da Aarhus-klubben er meget eftertragtet at komme til, mener Stiften-chefredaktøren.

Læs også:Ny FCK-sportsdirektørs første ord efter skiftet fra Superliga-rival

- AGF har ikke en afløser her og nu. For de har slet ikke set det komme. Derfor gør PCs afgang også ekstra ondt på dem. Ikke mindst på Jacob Nielsen, der har kørt et tæt parløb med PC i mange år, siger han og fortsætter:

- Men præcis som FC København er et skridt op i forhold til AGF, så vil der også være massere af dygtige sportschef-emner i stort set alle andre klubber end FCK og Midtjylland, som vil elske at komme til AGF. Det vil være skridt frem for dem, som det er for PC at tage til FCK. Så det bliver under ingen omstændigheder svært for AGF at finde en ny mand. Det bliver bare et spørgsmål om at vælge den rigtige, forklarer Schouby.

Peter Christiansen spillede selv i sin aktive karriere for FC København i perioden mellem 1999 og 2005. Han kom til AGF som chefscout i 2015, hvorefter han blev forfremmet til sportschef.

Læs også:AGF mister sportschefen: Suspenderer ham øjeblikkeligt

Læs også:Bombe i Superligaen: FCK stjæler sportsdirektør fra konkurrent

Læs også:Overblik: Superligaens kontraktfrie spillere