Video : Tipsbladet
Superliga

AGF forlader socialt medie: Her er forklaringen

Aarhusianerne forlader X - tidligere kendt som Twitter.

Superliga-klubben AGF vil ikke længere opdatere fans og andre interessanter på det sociale medie X.

Det meddelte Aarhus-klubben på X - der tidligere hed Twitter - søndag formiddag.

Meldingen fik mange AGF-supportere til at undre sig over, hvorfor klubben fremover vender ryggen til X. Ikke mindst fordi AGF ikke kom med en forklaring på farvellet til det sociale medie.

Blandt andet mente nogle utilfredse fans, at det var et forsøg på at få folk lokket over i AGF's Plus-univers, hvor man blandt andet kan være betalende medlem. Andre krævede en forklaring.

Forklaringen er AGF nu kommet med, men klubben afviser, at det handler om at få "lokke" fans i et betalingsunivers. 

I mange timer stod AGF's tweet om at forlade det sociale medie uden forklaring, men under landskampen mellem Tyskland og Danmark fortalte AGF endelig hvad der er årsagen bag.

- På ingen måde er vores exit fra X et forsøg på at skubbe vores fans hen på betalte platforme. De nyheder, vi tidligere har delt her, vil stadig være tilgængelige dér, hvor de oprindeligt kom fra.

- Play+ og det betalte indhold er længere interivews, dokumentarer og lignende, der ikke tidligere blev produceret til X eller andre platofrme.

- Under 10 procent af befolkningen er på X - og tallet falder år for år. Det kan vi også se på antallet af interaktioner med vores indhold herinde. 

- Vi sætter stor pris på vores fans og på jeres engagement - også på X - og lytter selvfølgelig til de reaktioner, der har været og kommer, skriver AGF blandt andet.

Men beslutningen om at forlade X står altså ved magt, og så må AGF-fans altså finde andre kanaler at få AGF's indhold på.

Du kan se mere herunder.