Superliga Mads Bye Marboe

AGF henter Ajax-talent: Han kan udvikle sig her

Foto: Getty Images

AGF har hentet Eskild Dall på en lejeaftale i Ajax.

Af Mads Bye Marboe

AGF og Ajax har netop bekræftet, at Superliga-klubben lejer 19-årige Eskild Dall i den hollandske klub resten af sæsonen.

Den tidligere Silkeborg-spiller var i Ajax langt fra førsteholdet, men i AGF bliver han en del af Superliga-truppen, om end han også skal deltage i visse aktiviteter på U19-holdet.

Det fortæller sportschef Stig Inge Bjørnebye til klubbens hjemmeside.

- Eskild er et talent, som vil få mulighed for at videreudvikle sig i AGF, hvor vi kan tilbyde ham nogen gode rammer for hans fortsatte udvikling. Vi har et stort kendskab til Eskild - blandt andet via vores U19 træner, Dennis Pedersen, som har arbejdet med ham i Silkeborg IF, ligesom talentchef Jesper Ørskov også kender Eskild fra tidligere.

- Så vi har et stort kendskab til Eskilds kvaliteter - som spiller og som menneske - og vi glæder os til at se ham på Fredensvang, hvor han kommer til at indgå i Superliga-truppen, men også med tilknytning til udvalgte aktiviteter med U19.

Eskild Dall har været i Ajax det seneste halvandet år, men vender altså nu tilbage til Danmark.

- Det er en spændende mulighed, der åbnede sig med AGF, hvor jeg får mulighed for at bygge på min udvikling som spiller. AGF er en stor klub med nogen gode rammer, og ser meget frem til at indgå i truppen, hvor jeg kan lære af erfarne dygtige spiller og gode trænere - det bliver rigtig godt og jeg glæder mig meget til at komme i gang, siger Dall.

AGF har også sikret sig en købsoption på Eskild Dall.