Video : Tipsbladet
Superliga

AGF-lejesvend efter første træning: Er åben for at blive

Mathias Jørgensen har fået en halvårig lejeaftale med AGF, men han er frisk på at blive længere i klubben, hvis det kan lade sig gøre.

Det er meningen, at skiftet til AGF skal være en frisk start for Mathias Jørgensen. Den hurtige angriber fik ikke mange chancer i New York Red Bulls i 2020, men en lejeaftale i Århus i foråret skal give ham tiltrængt spilletid og sportslige succesoplevelser.

Torsdag havde Jørgensen første rigtige træningsdag med AGF. Han var ellers allerede til stede på Fredensvang i en uge i december, men måtte ikke træne med, fordi han formelt stadig var Red Bulls-spiller, og onsdag lavede spillerne tests og trænede i mindre grupper.

Forude venter en halvsæson og omkring 17 Superliga-kampe (plus måske nogle i pokalturneringen). Det er måske ikke alverden, men Mathias Jørgensen er opsat på at få det bedste ud af det.

Læs også:Ny AGF-spiller: Den første tid i klubben var anstrengende

- Det var det, der kunne lade sig gøre i første omgang, og så tager jeg det med oprejst pande. Jeg kom hjem i starten af december og fik syv dage sammen med drengene og kunne være i omklædningsrummet og kunne løbe ved siden af og lære gutterne at kende, siger den nye AGF'er.

Jørgensen har stadig kontrakt med New York Red Bulls, når lejeaftalen med AGF udløber. Spørgsmålet er så, hvad der skal ske til sommer. 

Selv ved han det ikke endnu. Men tanken om at blive i AGF har da strejfet ham.

Læs også:Overblik: Superligaens kontraktfrie spillere

- Hvis der ikke sker andet, skal jeg jo tilbage om seks måneder. Så jeg er ikke afvisende over for noget. Jeg er overhovedet heller ikke afvisende over for at blive her, hvis det kan lykkes. Men jeg er slet heller ikke afvisende over for at vende tilbage, siger han.

- Nu har jeg fokus på, at i morgen har vi hård træning igen, og så gælder det for mig om at vise mig frem for trænerne og for holdet og vise, at jeg gerne vil det her projekt det næste halve år. Så er jeg ikke i tvivl om, at om et halvt år kommer der nok en afklaring.

Mathias Jørgensen kan spille både som frontangriber og på de to kanter. Hvis han selv kan vælge, kommer han til at spille centralt i angrebet, hvor han først og fremmest skal konkurrere med topscorer Patrick Mortensen.

Første chance for at vise sig frem i kamp er om en uge, når AGF møder Viborg FF.

Læs også:Overblik: Superligaens vintertransfers 2021

Læs også:AGF’s nye angriber om modtagelse: Det er jeg meget positivt overrasket over

Læs også:Superliga-klub ramt af corona-kaos: Flere spillere i isolation