Video : Tipsbladet
Superliga

AGF-profil overrasket over karantæne-frikendelse

Mikael Anderson er glad for at kunne spille søndag mod FC Midtjylland, efter hans gule kort og karantæne i dag er blevet trukket efter en AGF-appel. Men han følte sig ikke sikker på, at det gule kort og karantænen ville blive omstødt.

Fredensvang(Tipsbladet): Minutter før, at AGF's Superliga-trup travede ud til opvarmning på det vindblæste og fugtige træningsanlæg torsdag formiddag, kom meddelelsen om, at Mikael Anderson slipper for karantæne i søndagens brag mod FC Midtjylland.

Anderson fik gult kort i en duel i mandagens kamp i Vejle i en duel med Raul Albentosa, hvor de færreste, der ikke var iført rød bluse eller holdt med hjemmeholdet, kunne se, at det var til gult, eller endog et frispark.

AGF appellerede det gule kort, der gav Mikael Anderson karantæne, og den appel havde den århusianske Superliga-klub altså held med.

En veloplagt Mikael Anderson gav den fuld gas til torsdagens træning og var i flere hårde dueller om bolden, og smilet var bredt på den offensive midtbanespiller fra Harlev lige vest for Århus, da han efter træning gav interview til Tipsbladet. 

- Jeg havde faktisk ikke forventet det, for jeg synes, der skal meget til, før de laver en kendelse om. Jeg kan godt se, at der jo er kontakt, den er selvfølgelig ikke så stor, som han gør det til, men hvis det kan forsvares, at han går ned, så kan det godt være, at det ikke trækker ham tilbage, siger Mikael Anderson til Tipsbladet om den karantæne, han altså nu slipper for.

Synes godt om Albentosa
Raul Albentosa har efterfølgende fået en del kritik for situationen, der bestemt ikke er den første i tiden i dansk fodbold, hvor modstanderhold har haft det indtryk, at spanieren er meget hurtig til at gå i græsset.

Artiklen fortsætter under billedet.

Mikael Anderson er personligt fan af Albentosas spil og vilje til at vinde, og så er han glad for, at han i dette tilfælde slipper for en karantæne,  AGF'eren ikke mener, han skulle have.

- Selvfølgelig overspiller han det, men igen, det er der også mange andre, der gør, inklusive mig selv en gang imellem. Så, jeg er ikke efter ham. Men jeg er glad for, at de kan se, at det ikke helt er nok til et gult kort.

- Det gør bare, at jeg glæder mig endnu mere til kampen på søndag, for jeg har jo været forvirret omkring, om jeg skulle spille den eller ej. Det er dejligt, at det er på plads, og at jeg er klar til på søndag.

AGF-cheftræner Uwe Rösler er særdeles tilfreds med at hans sin kreatør klar til søndagens svære kamp mod FC Midtjylland.

- Jeg er meget glad. Jeg har komplimenteret ham i medierne og internt, for han har hævet sit niveau. Det var ikke nemt med transfervinduet, men i den her kamp mod Vejle, hævede han sit niveau, og det var godt at se. Han var vores mest kreative spiller, og det må han gerne være venlig at fortsætte. Så jeg er rigtig glad for, at vi har ham til rådighed, siger Uwe Rösler.

AGF får søndag besøg af FC Midtjylland i rundens topbrag i Superligaen.

Tipsbladets fan-panel i Fanklubben har set nærmere på, om det er rimeligt at buhe af tidligere spillere, når de stiller op for andre Superliga-klubber – det kom der interessante betragtninger ud af. Læs dem her.