• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

AGF'er fik corona-besked 24. december: Fejrede jul med maske og handsker

Foto: AGF

Mathias Jørgensen havde efter 11 måneder uden sin familie glædet sig til jul, men fik den 24. december besked om, at han var testet positiv for coronavirus.

Af Anders Dehn

En positiv coronatest juleaftensdag var lige, hvad der manglede.

Mathias Jørgensen havde i forvejen haft et skrækkeligt 2020. Han havde ikke set sin familie fra januar til december, han havde måttet undvære sin kæreste i et halvt år, han spillede efter egen opfattelse for lidt i New York Red Bulls, og den amerikanske nedlukning betød, at han ofte sad alene i sin lejlighed. Isoleret.

Derfor glædede det ham, at han fik en lejeaftale med AGF i stand i december, så han kunne nå hjem til Danmark i ugerne op til jul. 2020 havde imidlertid et sidste svirp med halen til den uheldige angriber.

Tidligt den 24. december ringede Mathias Jørgensens telefon. Der var svar på hans coronatest, og den var positiv.

Læs også:AGF-lejesvend efter første træning: Er åben for at blive

- Der måtte jeg også lige sige til testerne, at det var en kedelig tidlig julegave, jeg fik den 24. om morgenen. Det skulle man lige omstille sig til inde i hovedet, siger AGF-angriberen med et smil.

- Da jeg sad derovre (i USA, red.), havde jeg ikke set min familie siden januar, så det var lang tid, jeg ikke havde set venner og familie, så jeg glædede mig rigtig meget til at komme hjem og se dem igen efter et langt og forfærdeligt år.

Beskeden gav også familien travlt med at planlægge. Heldigvis bor Mathias Jørgensens forældre ikke langt fra de familiemedlemmer, de skulle have fejret jul med. 

- Jeg holdt det sammen med mine forældre uden resten af familien. Vi sad for os selv lidt spredt ved bordet og spiste. Vi bor heldigvis ikke så langt fra hinanden, så vi kunne slæbe al julemaden ned til de andre, og så kunne vi selv tage resten, og så kunne jeg med gummihandsker og maske på og lidt afstand spise julemad. Bagefter kunne jeg gå ned i stuen, igen med gummihandsker og maske på, og åbne gaver, fortæller han.

Læs også:Superliga-klub ramt af corona-kaos: Flere spillere i isolation

- Det var selvfølgelig en lidt anderledes jul, men på en eller anden måde var det meget rart bare at sidde med mine forældre og slappe af. Der kan godt blive meget snak en juleaften, men det bare at sidde med mine forældre, slappe af og hygge mig var faktisk slet ikke så ringe endda.

Der er som bekendt intet, der er så skidt, at det ikke er godt for noget. Timingen betød, at Mathias Jørgensen var sat ud af spil i en periode, hvor AGF-spillerne alligevel holdt ferie, så han var med igen, da holdet tog hul på træningen i seneste uge.

- Det var med at komme over det hurtigst muligt, og så tænkte jeg bare frem på det her projekt. Hvis man nu skulle rammes, så var det allerede dengang, så jeg kunne stå klar nu her og ikke mistede noget på det, siger han ved indgangen til 2021.

Et år, der forhåbentlig bliver bedre end det foregående.

Læs også:Ny AGF-spiller: Den første tid i klubben var anstrengende

Læs også:AGF’s nye angriber om modtagelse: Det er jeg meget positivt overrasket over

Læs også:Overblik: Superligaens vintertransfers 2021