Video : Tipsbladet
Superliga

Air Force One på heden: Så vild er Adam Buksa

FC Midtjylland får tilgang af en sand luftkonge, der i øvrigt minder om Andrea Belotti og Ivan Toney.

Luftalarmerne kommer til at bimle og bamle på heden i den kommende sæson. 

I den forgangne sæson, hvor Thomas Thomasbergs mandskab som bekendt løb med mesterskabet, vandt Cho-Gue sung flest hovedstødsdueller af alle spillere i Superligaen, og snart får sydkoreaneren selskab af en om muligt endnu større luftkonge.

Ifølge Tipsbladets oplysninger køber FC Midtjylland den polske landsholdsspiller Adam Buksa, og ifølge alle de kilder, Tipsbladet har talt med, er han forrygende i disciplinen hovedstød - det fortæller blandt andre den polske journalist Przemyslaw Langier.

Det bakkes op af tørre tal. Tipsbladet har således bedt analysevirksomheden Opta om at kigge nærmere på Buksa, og konklusionen er klar.

- FC Midtjylland får tilgang af en angriber med meget stærke hovedstødsegenskaber. Til gengæld er hans pasningsspil ikke imponerende. 

Foto: Alamy

Opta har taget udgangspunkt i sidste sæson, hvor Adam Buksa var udlejet fra Lens til Antalyaspor og scorede 16 mål i 35 kampe.

Adam Buksa scorede fem mål på hovedstød, og kun Mauro Icardi, Nunu da Costa og den tidligere FC Midtjylland-stjerne Paul Onuachu overgik det antal. Polakken vandt i alt 100 luftdueller i løbet af sæsonen, og det placerer ham på femtepladsen - luftkongen i tyrkisk fodbold var i øvrigt Victor Nelsson med 130 vundne hovedstødsdueller.

I den mere tilfældige afdeling placerer Buksa sig på førstepladsen på et enkelt statistisk nedslag fra sæsonen. Polakken scorede syv udlignende mål for Antalyaspor, og det var markant flest af alle spillere i den tyrkiske liga.

Opta har på baggrund af analysen sammenlignet Adam Buksa med de mange, mange spillere i databasen, og her lyder konklusionen, at der er to spillere fra Europas top fem-ligaer, den kommende FC Midtjylland-stjerne minder en del om som type - Andrea Belotti fra AS Roma og Brentford-stjernen Ivan Toney.