Video : Tipsbladet
Superliga

Alt om OB: Gevinst i den fynske transfertombola?

Superligaen er snart tilbage, og det er tid til at se nærmere på de 12 hold. Her er det Andreas Alms OB.

Tipsbladet ser frem mod sæsonstarten i Superligaen og har fokus på hvert af de 12 hold. Vi gennemgår styrker og svagheder og ser nærmere på, hvordan klubberne står forud for sæsonstarten

Denne gang OB:

Transfers:
Ind:
Mohamed Buya Turay (fri transfer)
Luca Kjerrumgaard (Nykøbing FC, lejeaftale retur)
Max Fenger (Mjällby, lejeaftale retur)
Rami Al-Hajj (Heerenveen)
Johannes Selvén (fri transfer)
Leeroy Owusu (Willem II)
Sauli Väisänen (fri transfer)
Don Deedson Louicius (Hobro IK)
Sven Köhler (VfL Osnabrück)

Ud:
Jeppe Tverskov (FC Nordsjælland)
Aron Elis Thrandarson (kontraktudløb)
Jørgen Skjelvik (kontraktudløb)
Kenneth Zohore (kontraktudløb)
Naatan Skyttä (Toulouse, lejeaftale retur)
Omar Jebali (ES Zarzis, lejeaftale retur)
Sayouba Mandé (kontraktudløb)
Musa Juwara (Bologna, lejeaftale ophævet)
Yankuba Minteh (Newcastle United)
Jakob Breum (Go Ahead Eagles)
Christian Vestergaard (Kolding IF, lejeaftale)
Joel King (Sydney FC)
Max Albæk Andersen (Randers FC)
Mads Frøkjær-Jensen (Preston)

Træningskampe:
Krogsbølle G&IF - OB 0-4
OB - Vejle Boldklub 2-1
OB - Viborg FF 4-0
Twente FC - OB 7-1

Bud på idealopstilling (4-2-3-1):
Martin Hansen - Leeroy Owusu, Tobias Slotsager, Mihajlo Ivancevic, Aske Adelgaard - Sven Köhler, Alasana Manneh - Emmanuel Sabbi, Rami Al-Hajj, Charly Nouck Horneman - Mohamed Buya Turay 

Status:
Der er blevet skiftet godt ud i truppen op til denne sæson, hvor fynboerne OB igen, igen jagter målet om at komme i top seks. Klubben fra Odense har fået mange nye spillere ind, og der er handlet tidligt i transfervinduet fra Björn Wesströms side, så de nye folk får god tid til at spille sig ind på holdet. 

Styrker:
Forsvaret ser efterhånden stærkt ud med mange gode stoppere i folk som Tobias Slotsager, der ser virkelig spændende ud, samt Mihajlo Ivancevic, Bjørn Paulsen og nyindkøbet Sauli Väisänen. Backs ser også godt ud, efter man har handlet ind til højrebacken med Leeroy Owusu. Man har desuden de to unge og talentfulde Aske Adelgaard og Gustav Grubbe, ligesom Nicholas Mickelson også har kvaliteter.

Svagheder:
OB startede skidt i sidste sæson, men kom efter det, da man også accepterede en mere defensiv tilgang til kampene. En af fynboernes svagheder i sidste sæson var, at de ikke kunne dominere kampene og styre spillet. Det blev lidt bedre i foråret, men det er klart et af de punkter, hvor OB kan forbedre sig og også skal forbedre sig, hvis det skal ende med en plads i top seks.

Han bliver vigtig:
Centralt på midtbanen får nyindkøbet Sven Köhler en nøglerolle fremadrettet. Det ligner, at han træder direkte ind i en starterplads hos fynboerne, og med sine lederegenskaber skal han være med til at sikre, at der er styr på midtbanen og spillet begge veje. Han er samtidig en hård hund, der går forrest og trækker en del gule kort.

Hold øje med:
Alasana Manneh viste gode ting på midtbanen for fynboerne i sidste sæson, og det er en spiller, som med en hel sommer i Odense kan vokse endnu mere i rollen som et omdrejningspunkt hos fynboerne, hvor han efter alt at dømme skal være makker til Sven Köhler centralt.

Spørgsmålstegnet:
Hvad kan alle de nye spillere? Det er selvfølgelig altid et spørgsmål, hvad nye spillere kan, men OB's spillere er i høj grad ukendte på disse breddegrader. Der er hentet en finsk stopper, som nu nok skal vise sig at være fin nok, og Sven Köhler er formentlig også en god defensiv midtbanespiller. Hvor meget har angriber Turay i sig, efter han ikke har spillet meget fodbold det seneste års tid? Hvad kan Johannes Selvén, der heller ikke har fået meget spilletid? Og hvad med Rami Al-Hajj, der ikke har meget slutprodukt i sig. Man skal håbe på gevinst i det, der ligner en fynsk transfertombola.

Premiere:
OB - Randers FC, søndag den 23. juli klokken 16.00.

Statistik fra sæsonen 2022/2023: