Video : Tipsbladet
Superliga

Ankersen er gået fra bronzemedalje til NordicBet Liga: EfB er min klub

Superliga-nedrykkerne Esbjerg fB har hentet markant forstærkning i form af kantspiller Jakob Ankersen. Han fortæller her, hvorfor han er vendt tilbage.

Det kan godt være, de er rykket ud af Superligaen, men torsdag fik Esbjerg fB et markant boost i kampen for at komme tilbage i landets bedste række.

Den traditionsrige klub har nemlig haft held med at lokke kantspiller Jakob Ankersen til fra AGF - han kommer på en treårig aftale og vender altså hjem til Esbjerg, hvor karrieren også i første omgang tog fart.

Han forklarer til Esbjergs hjemmeside, hvorfor han har lavet skiftet.

Læs også:Jakob Ankersen i overraskende skifte til Esbjerg fB

- EfB er min klub, og jeg har altid ønsket at komme tilbage og spille, hvor det hele startede, så jeg er selvsagt glad for, at det er lykkes. Når det så er sagt, stiller jeg mig ikke tilfreds med blot at være hjemme igen, og sammen skal vi være ambitiøse omkring den kommende sæson.

- Jeg er igennem mine samtaler med Jimmi blevet forelagt et godt projekt, som jeg kan se mig selv i, og jeg tror fuldt og fast på, at vi kan få EfB tilbage i Superligaen, hvis vi arbejder koncentreret som en enhed. For mit vedkommende vil jeg gøre alt for at bidrage med mål og assists, siger Jakob Ankersen til Esbjergs hjemmeside.

Den skarpe kantspiller forlod AGF ved kontraktudløb - en klub, han i øvrigt var med til at sikre bronze og en plads i Europa - men da han ikke kunne få den ønskede treårige aftale, tog han altså beslutningen om at smutte.

Læs også:Vejle vil opruste endnu mere til Superligaen: Der skal flere spillere ind

Esbjerg er ikke overraskende glade for at have fået kantspilleren retur.

- Først og fremmest er vi glade for, at Jakob Ankersen igen bliver en del af EfB. Det er en spiller fra øverste hylde, og han passer perfekt ind i den måde, vi spiller fodbold på. Det handler om power og hårdt arbejde, og Ankersen matcher godt ind i de rammer, så jeg er ikke i tvivl om, at han bliver et vigtigt offensivt våben for os i de kommende sæsoner.

- Samtidig er det en moden spiller i sin bedste alder, der vender hjem og er klar til at tage ansvar i en trup med mange unge, talentfulde spillere. Jakob har netop leveret en rigtig flot sæson, og har utvivlsomt haft muligheder på et højere niveau, men han er motiveret for projektet i EfB om at vende tilbage til Superligaen næste sommer, og nu glæder vi os til i fællesskab med ydmyghed og hårdt arbejde at forsøge at indfri ambitionerne, siger sportschef Jimmi Nagel Jacobsen.

Udover Esbjerg og AGF har Jakob Ankersen en fortid i Zulte Waregem og IFK Göteborg.

Læs også:Overblik: Superligaens sommertransfers 2020

Læs også:Vejle-boss skal have alvorssnak med tilbagevendt Allan Sousa

Læs også:AGF-træner trods profilafgange: Vi skal nok stille et slagkraftigt hold