Video : Tipsbladet
Superliga

Den lyse side: I er langt fra skrækrekorden, OB

OB kan glæde sig over, at deres stime uden en Superliga-sejr på hjemmebane er langt fra rekorden. Til gengæld er den igangværende stime næstlængst i Europa.

Der er blevet talt meget om OB’s rædderlige hjemmebanestatistik i denne sæson. Rigtig meget.

Fynboerne har således endnu ikke vundet en Superliga-kamp på hjemmebane i denne sæson, og efter deres nederlag til Viborg FF fredag aften er det 13 hjemmebanekampe uden sejr.

Tipsbladet har fået analysefirmaet Optas hjælp til at kigge nærmere på OB’s forbandelse på Odense Stadion, og her er der både godt og dårligt nyt for fans af striberne.

Hvis vi starter med det gode, så kan OB og klubbens fans glæde sig over, at stimen af hjemmebanekampe uden sejr ikke er Superliga-rekord. Ja, stimen er faktisk langt fra at være rekorddårlig.

Silkeborg IF sidder på rekorden, da de i en periode fra april 2013 til august 2016 ikke formåede at vinde på hjemmebane i hele 22 Superliga-kampe i træk.

SIF gik også en hel sæson uden at vinde en hjemmebanekamp i Superligaen i 2014/15-sæsonen. Det har ingen andre matchet, men det kan OB - og Hvidovre, der heller ikke har vundet en eneste af deres 12 hjemmebanekampe i ligaen i denne sæson - gøre i år.

Foruden SIF har Lyngby hele tre gange formået at gå 14 eller flere ligakampe på hjemmebane uden sejr i Superligaen, ligesom AGF også har prøvet det.

Artiklen fortsætter efter tabellen...

Næstværst i Europa
Og så til det dårlige.

OB’s stime på 13 hjemmekampe uden sejr i den hjemlige liga er nemlig den næstlængste stime i Europas 15 bedste ligaer, viser Optas statistikker. 

Kun den spanske fodboldklub Almeria er værre. Almeria har ikke vundet en eneste af deres 15 hjemmebanekampe i La Liga denne sæson - en stor del af forklaringen på, at klubben er sidst i ligaen. 

Hvidovre IF kommer ind på en tredjeplads over længste stimer uden sejr på hjemmebane med 12.

For OB resterer der hjemmekampe mod Hvidovre, Lyngby og Randers FC i denne sæson, og her skal der altså hentes en sejr, hvis ikke fynboerne skal blive det andet hold i historien til at gå en hel sæsonen uden en sejr på eget græs i Superligaen.