• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Bajram Fetai med i gangsterdrama på Netflix

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Den mangeårige Superliga-profil Bajram Fetai spiller en mindre rolle i Netflix-dramaet Copenhagen Cowboys, som er instrueret af Nicolas Winding Refn.

Af Ole Hoffskov

Han har spillet langt over 100 kampe i Superligaen, fire A-landskampe for Makedonien og en enkelt kamp for storklubben Rangers FC.

Og så har han spillet lakaj for en gangster i Netflix-dramaet Copenhagen Cowboys, som havde premiere på streamingtjenesten i starten af 2023.

Hvis du ikke allerede har gættet det, er det den tidligere FC Nordsjælland-spiller Bajram Fetai, der tales om.

37-årige Bajram Fetai indstillede sin karriere på fodboldbanen for efterhånden en del år tilbage, og siden har han erhvervet sig i forskellige jobs i fodboldens verden. For halvandet år siden dukkede der dog en mulighed op, som duftede af alt andet end omklædningsrum og nyslået græs. Fetai blev tilbudt en mindre rolle i gangsterdramaet Copenhagen Cowboys, der er instrueret af stjerneinstruktøren Nicolas Winding Refn, og som havde premiere på Netflix 5. januar. 

- Det er sgu en meget sjov historie. Jeg var i en periode i mit liv, hvor jeg gik med tanker om at prøve noget helt andet end fodbold, og en dag lagde min ven Besir Zeciri (prisbelønnet dansk skuespiller, red.) et opslag op, hvor de ledte efter skuespillere til den her serie. Han og jeg har altid lavet lidt sjov med, at vi skulle lave en serie sammen, fortæller Bajram Fetai til Tipsbladet.

Og det kom de så til.

Bajram Fetai blev efterfølgende kaldt til casting, og her leverede den tidligere fodboldspiller så overbevisende en præstation, at han blev tilbudt en mindre rolle som højre hånd for en gangsterboss i serien. Fetai medvirker i de første to afsnit af Copenhagen Cowboys og har et par korte replikker undervejs. 


Screenshot fra Copenhagen Cowboys

- Det var utroligt givende at være med. Vi har nok alle et billede af, hvordan de forskellige jobs er, men vi kan aldrig vide det, før vi selv har prøvet det. Jeg har kæmpe respekt for alle, der er med på sådan en produktion. Jeg vil sige, at det allerfedeste var at være en del af hele processen, som får sådan en serie op at køre, lyder det fra Fetai.

Interessen for faget har Bajram Fetai haft lige fra barnsben, og derfor var det også en stor drøm, der gik i opfyldelse for den tidligere FC Nordsjælland-angriber, da kameraet blev tændt. 

- Jeg elsker skuespil, og jeg elsker film. Det har jeg gjort, siden jeg var barn. Jeg er Bruce Lee-fan, jeg er Jean-Claude Van Damme-fan, og alle de der. Jeg tror faktisk, at alle fodboldspillere har en drøm om at være skuespiller eller sanger, mens skuespillere og sangere har en drøm om at være sportsmand.

- Der er også mange sindssygt dygtige skuespillere med i Copenhagen Cowboys, og så er den jo lavet af ”Reffen”, for fanden. Jeg er kæmpe fan af manden. Det var på mange måder overvældende for mig, at det var ham, som var instruktøren. Vi er mange, der er vokset op med ”Pusher”-filmene, og det er nogle af mine favoritfilm fra min ungdom. 

Vidste han, hvem du var?

- Han fandt ud af, hvem jeg var, og han begyndte faktisk at kalde mig den nye Mads Mikkelsen. Det var meget sjovt. Han sagde det nok med et glimt i øjet, men det var et stort kompliment. 


Screenshot fra Copenhagen Cowboys 

At være den nye Mads Mikkelsen lyder jo ikke så tosset, og det lyder under alle omstændigheder som et glimrende udgangspunkt til fremtidige castings. Dem regner Bajram Fetai dog ikke med, at der bliver mange af.

Fetais skuespilkarriere kan meget vel både starte og slutte med rollen som gangsteren Flori i Copenhagen Cowboys.

- Jeg har ikke gjort mig tanker om det som sådan. Jeg tog det som en rigtig fed oplevelse og en mulighed for at prøve noget andet, end jeg har været vant til, og udfordre mig selv. Jeg har ikke gjort mig større tanker om det, og det siger jeg ikke mindst i respekt for de mange uddannede skuespillere, som har gjort en enorm indsats for at nå dertil, hvor de er, siger han og tilføjer:

- Der er helt sikkert mange, der går rundt og tror, at de skal være skuespillere i morgen, men det kræver et enormt talent og hårdt arbejde, og jeg er meget ydmyg i forhold til alle de dygtige mennesker, så derfor tager jeg det stille og roligt, og hvis der så skulle dukke noget op, ser jeg på det. Men jeg har tre børn og et fuldtidsarbejde, så jeg har en masse andet at se til.

37-årige Bajram Fetai arbejder i dag som Player Mentor, coach og scout i agentfirmaet Botique Transfer and Management, som ejes af Henrik Risom og Ivan Marko Benes. Firmaet repræsenterer danske stjernespillere som Victor Nelsson, Frederik Rønnow og Mikkel Damsgaard.