• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Tipsbladet.dk

Bak: Vi vil ligge side om side med FC København i mange år

Bak: Vi vil ligge side om side med FC København i mange år
Foto: Jens Dresling / Polfoto

FC Midtjyllands anfører Kristian Bak er på ingen måde nervøs for søndagens topbrag i Herning mod FC København

Af Tipsbladet.dk
FC Midtjyllands snublede ude mod OB i den seneste spillerunde, hvilket betød at forspringet til FC København er på ni point inden søndagens topkamp i Herning. Der resterer fem spillerunder af Superligaen, og selv om FCK kan hente yderligere tre point på FCM, ændrer det ikke på, at FC Midtjylland fortsat vil være voldsomt store favoritter til det danske mesterskab.
 
Begge mandskaber har flere spillere ude eller tvivlsomme til kampen. En af de tvivlsomme er anfører Kristian Bak, der har siddet ude i de seneste kampe, men som efter alt at dømme bliver klar til søndagens storkamp. Han har været i klubben længe og har om nogen set den forandring, der er sket i Herning, hvor klubben for ganske få år siden var truet af økonomisk kollaps men som nu står som Danmarks bedste hold og i fremtiden også sigter efter at holde sig i toppen af dansk fodbold.
 
FC København er ikke længere det eneste flagskib i Superligaen, og Kristian Bak nyder, at FC Midtjylland har taget føringen mod københavnerholdet.
 
- Det er blevet stort med den rivalisering, især før denne sæson. De har lagt sig lidt ned igen derovre og har sagt, at de har opgivet mesterskabet. Det havde jeg ikke i min vildeste fantasi forestillet mig før sæsonen. De tager underdog-rollen, og det er fint, for vi er stærkere end dem på alle punkter. Jeg er slet ikke nervøs for den kamp. Jeg ser ikke FC København som stærkere end os, og de har bestemt også skader, siger Kristian Bak til Tipsbladet.
 
- Det er rigtig sjovt i dag, og jeg tror, at vi vil ligge side om side med FC København de næste mange år. Jeg kan ikke forestille mig, at vi falder i niveau. Vi får en skarp trup og en god økonomi, og med Glen som træner vil det give gode resultater. Vi kan vinde alle kampe her i Danmark. Tidligere har FCK været et hold, vi meget gerne ville slå. I dag er min fornemmelse, at det også er FCM, man meget gerne vil slå. I udtalelserne til pressen er kampe mod FC Midtjylland nu nogen, man meget gerne vil vinde, ligesom FC København tidligere var den helt store kamp. Det er rigtig fedt, at vi er blevet den store modstander, det har vi kæmpet for. Jeg kan mærke respekten, når vi kommer på udebane. Modstanderne indstiller sig efter vores styrker. Folk har virkelig respekt for den enhed, vi er, siger Kristian Bak
 
FC Midtjylland og FC København bliver sat i gang søndag klokken 19.00 - læs optakt til kampen her.
Læs det store Kristian Bak-interview i Tipsbladet - køb det sammen med Ekstra Bladet i dag

Superliga

Optakt: AaB - Hobro IK

Hobro IK skal vinde i Aalborg for ikke at skulle spille for livet mod Vejle Boldklub.

Mere Superliga

Fokus