Video : Tipsbladet
Superliga

- Banevarme koster 20.000 kroner - om dagen

De gør, hvad de kan, for at varme banen op i Odense. Men så længe det er så koldt som i øjeblikket, hjælper banevarmen ikke meget.

OB har haft store problem med banen på Nature Energy Park i 2021. Før forårspremieren mod Lyngby BK blev sneen ved med at lægge sig, selv om græstæppet er udstyret med banevarme. Men det er der en god forklaring på, fortæller den kommunale chef, der har ansvaret for Odense Idrætspark, til Sport Fyn.

Ifølge Rune Bille, chef for fritid og folkeoplysning i Odense Kommune, kan banevarmen ikke varme jorden og græsset op, når det er så koldt, som det er i øjeblikket. Derfor bliver sneen liggende, når den falder.

- Rørene ligger en halv meter nede, og varmen derfra kan holde sneen væk ved minus to eller tre grader. Men det har været koldere om natten og omkring otte grader, og så når varmen ikke så hurtigt op, selv om vi varmer for 20.000 kroner om dagen. Vi kan ikke bare skrue mere op. Rørene kan sprænge og vi kan slå græsset ihjel, hvis vi skruer endnu højere op, siger Bille til Sport Fyn.

Den medtagede bane i Odense bliver sat på en ny prøve torsdag aften, når OB møder FC Midtjylland på hjemmebane i pokalkvartfinalen. Men selv om græstæppet lider overlast i øjeblikket, har Odense Kommune besluttet at gøre noget ved det.

Til sommer skifter den hele banen og anlægger en splinterny.

- Når man ser på græsset, kan man godt se, at plænen har set bedre dage. Lige for tiden kan græsset ikke gro grundet de lave temperaturer. Derfor har vi siden kampen mod Lyngby haft fokus på at tromle den – og på at få den tørret den ud i målfelterne, da det er der, banen er mest slidt, sagde Rune Bille i går.

Den nye bane skal først anlægges efter denne sæson. Læs mere om det her.