Video : Tipsbladet
Superliga

Bayern kan afgøre Schjelderups transfer-skæbne

Er indviklet spil er i gang om Andreas Schjelderups klub-fremtid.

19-årige Andreas Schjelderup kan ende med en afgørende fod i det danske mesterskab efter en forrygende forårssæson.

Den unge nordmand har lagt op til flotte scoringer, scoret nemme mål og tilsyneladende umulige mål, og han er en af de spillere, der også statistisk har skabt mest ravage for modstanderne af alle spillere i ligaen.

Og det bemærkes i den grad i udlandet.

Mod Silkeborg var der, trods storkampe andetsteds samme dag, masser af udenlandske klubber til stede i Farum, og Schjelderup er en af dem, der vækker mest interesse.

Cheftræner Johannes Hoff Thorup sagde for nyligt i et interview med Tipsbladet, at nordmanden med det spil er i en langt større klub i næste sæson, og internt er man ifølge Tipsbladets oplysninger indstillet på, at det er så godt som umuligt at få Schjelderup i trøjen igen i næste sæson.

Men hvor det så er, det er straks et mere tricky spørgsmål.

Benfica holder selvsagt de vigtigste kort, og ifølge Tipsbladets kilder har Benfica, noget usædvanligt, oprigtigt tænkt sig at hive Andreas Schjelderup tilbage og regne ham ind som en stamspiller i den kommende sæson.

'Usædvanligt', fordi Benfica er så stor en klub, at man som spiller sjældent oplever at være der et halvt år, ikke bryde igennem, blive udlejet og så vende tilbage og få en ny, stor chance.

Der er dog ifølge Tipsbladets oplysninger et meget stort 'aber dabei' i form af den tyske cheftræner Roger Schmidt.

Det er ikke mindst den velrenommerede træner, der ser et lys i Schjelderup.

Men efter en skidt sæson, der er skidt efter Benfica-standard, fordi man bliver toer efter den mindre nabo Sporting, er der tvivl om Schmidt.

Ikke fordi Benfica vil af med træneren, der førte klubben i Champions League-kvartfinalen for et år siden, men fordi Bayern München har snøren ude efter tyskeren, der har været træner i hjemlandet for Leverkusen, Paderborn og Preussen Münster.

Den virkelig interessante kobling til FC Bayern anno 2024 er dog Schmidts to år i Red Bull Salzburg.

FC Bayerns bestyrelse har sat alt ind på at komme tilbage på toppen af tysk fodbold, og her man hyret adskillige ledere med fortid i Red Bull-koncernen, og på den led giver Schmidt mening.

Også klubber i Mellemøsten er ifølge Tipsbladets kilder i spil, hvilket meget vel kunne være klubber i Saudi-Arabiens liga, der igen rører på sig via den saudiske ligas centrale rekrutteringsteam, der er begyndt at lægge bud ind på superstjerner og trænere i europæisk fodbold til endnu en omgang store sommer-transfers som i 2023.

Uden Schmidt kan Benfica tænkes at være mere velvillig til at lytte på tilbud på Schjelderup, og dem kunne Benfica sagtens få.

Klubber i Premier League og Ligue 1 ser i den grad lyset i nordmanden, selv om den danske liga i sig selv ikke er noget, der vælter scouts og stærke klubber – Schjelderups præstationer har bare været af en kaliber, hvor mange kan se for sig, at han også kan gøre noget tilsvarende i langt stærkere ligaer.

Så der er masser på spil også uden for banen for en af Superligaens bedste spillere, hvor noget af det eneste sikre lader til at være, at han er fortid i ligaen om små to uger.