• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mads Bye Marboe

Bedst og værst: Diomande sikrede FCN-point trods AaB-dominans

Foto: Getty Images

Tipsbladet.dk zoomer ind på opgøret mellem AaB og FC Nordsjælland.

Af Mads Bye Marboe

AaB - FC Nordsjælland 1-1 (0-1)
0-1 Mohammed Diomande (29.)
1-1 Iver Fossum (62.)

Kampens bedste:

Læs også:Optakt: Vejle Boldklub - Brøndby IF

AaB:
Jakob Ahlmann var en af de mere overraskende figurer på Kasper Hjulmands reservelandshold, men venstrebacken fik mod Nordsjælland vist, hvorfor han er blandt de bedste venstrebacks i Superligaen. Han havde et rigtig godt samarbejde med Lucas Andersen, var altid med fremme og lukkede fuldstændig ned for Isaac Atanga. Eneste minus var vel, at han misbrugte to store muligheder.

FC Nordsjælland:
Flemming Pedersens mandskab plejer at være et af rækkens mere boldsikre, men FC Nordsjælland-træneren kan langt fra være tilfreds med, hvordan hans spillere leverede med kuglen. AaB pressede gæsterne i bund det meste af opgøret, og havde det ikke været for en genial aktion af Mohammed Diomande, var det også blevet til en nordjysk sejr. Unge Diomande drev bolden hele vejen frem ad banen, spillede sammen med debutanten Daniel Svensson og sluttede af med en hurtig afslutning, der så ud til at snyde Jacob Rinne. Generelt havde Diomande også en fin kamp, hvor han var med til at lukke nogenlunde ned for hjemmeholdets højreside.

Læs også:LIVE: MÅL! Fossum udligner for AaB

Kampens værste:
Det var bestemt ikke alt, hvad Martin Vantruba lavede, der var dårligt, men FC Nordsjælland-keeperen, der havde fået chancen, fordi Peter Vindahl er ramt af corona, så bare usikker ud i mange situationer. Han gav et par underlige returbolde og havde et elendigt udspil, der var lige ved at koste en scoring. 

Kampens detalje
I en situation efter en lille time var Jacob Steen Christensen hårdt presset af en AaB-spiller tæt på eget mål, men den unge midtbanespiller var kølig og fik spillet bolden igennem modstanderens ben for senere at slå en perfekt aflevering over AaB-forsvaret til Kamaldeen Sulemana, som imidlertid ikke kunne få kontrol over bolden.

Læs også:Dansk målmaskine vil videre: Er åben for det meste

Læs også:Brøndby-talent tilknyttede mentaltræner: Der er større pres

Læs også:Stolt Vejle-spiller: Vi fortjener et lige opgør mod Brøndby