Bedst og værst: klub-Ikoner fik takket af før guldfesten

AaB vandt med 2-1 over FC Midtjylland søndag efter, og får sat et godt punktum på sæsonen. Tipsbladet.dk zoomer ind på opgøret, som også blev to spilleres sidste kamp for deres hold.

FC Midtjylland - AaB (0-2) 1-2
0-1 Tom van Weert (18.)
0-2 Patrick Olsen (21.)
1-2 Evander (52.)

Kampens bedste:

FC Midtjylland:
Det er tydeligt at se, når motivationen ikke helt er der, og det kunne også godt se ud til, at FCM-spillerne var lidt for ufokuserede i de første 20 minutter af kampen. Dog fik Evander sat en del spændende op efterfølgende, ligesom han også viste sine evner på midten af banen, hvor han ofte var den spiller, som fik spillet midtjyderne ud af det første pres, som nordjyderne satte ind. Han fik da også scoret sikkert på det straffespark, som Kaba fik tilkæmpet sig, som altså blev holdets sidste mål i denne mesterskabssæson.

AaB:
AaB var stærke i deres pres, og de var dygtige til at modstå det pres, som FC Midtjylland langsomt fik bygget op i løbet af anden halvleg. Men når det alligevel blev til chancer, så var Jacob Rinne en sikker sidste skanse, og det var da også kun et straffespark, som den svenske målmand ikke havde styr på. Derudover havde Patrick Olsen også en meget fin kasse, som man ikke må glemme.

Kampens værste:
Awer Mabil har på denne side af coronapausen haft enormt svært ved at finde det niveau, som han havde særligt i efteråret. Heller ikke i sæsonens sidste kamp blev det til mere end det ordinære samt en række forsøg på fine driblinger, som sikkert ser godt ud på Youtube, men ikke giver det store udbytte på banen. Samtidig var det også ham, der serverede bolden for Tom van Weert, da hollænderens scorede opgørets første mål.

Kampens detalje:
Der er en række spillere, der var med i kampen på MCH Arena, som potentielt har spillet deres sidste kamp for enten FC Midtjylland eller AaB. Dog ligger det helt fast, at Tim Sparv og Patrick Kristensen nu har spillet deres sidste. Den finske midtjyde blev efter tre minutters spil skiftet planmæssigt ud som følge af hans eget rygnummer, og det blev da også til en kåring som kampens spiller af fansene. Kristensen kom ind i anden halvleg til sin sidste kamp for klubben efter næsten 15 år på deres førstehold.

For Sparv nåede det at blive til tre danske mesterskaber og én pokaltitel med FCM, mens Patrick Kristensen vandt Superligaen to gange plus én pokaltriumf.