• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

Bedst og værst: Stortalent med smuk assist i Horsens-sejr

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Tipsbladet.dk zoomer ind på kampen mellem Esbjerg fB og AC Horsens.

Af Victor Risager

Esbjerg fB - AC Horsens 1-2 (1-1)
Hallur Hansson, 0-1 (15.)
Rafal Kurzawa, 1-1 (45.)
Ayo Okosun, 1-2 (72.)

Kampens bedste
Esbjerg fB
Rafal Kurzawa spillede sin formentlig sidste kamp som Esbjerg-spiller på Blue Water Arena, og han fik efterladt et godt indtryk. Den polske midtbanespiller leverede en flot indsats, hvor han var Esbjergs farligste spiller med både gode afleveringer og gode afslutninger. Han krydrede også indsatsen med et flot mål. Kurzawa bør være en spiller, andre Superliga-klubber holder øje med. 

Læs også:Esbjerg fB er i dialog med udenlandske investorer

AC Horsens
AC Horsens forlængede deres ubesejrede stime til otte kampe med et uafgjort resultat i Esbjerg, og det kan de blandt andre takke keeper Matej Delac for. Målmanden fortsatte sin stærk form og havde flere gode redninger på en dag, hvor flere ting ellers ikke gik, som Den Gule Fare ville. Blandt andet leverede Matej Delac en fremragende redning på et kvalificeret forsøg fra Vito Mannone i de døende minutter. 

Kampens værste:
Bjarke Jacobsen besidder en god teknik og er som regel stensikker på bolden, men i fredagens kamp mod Esbjerg fB blev en dårlig boldberøring fra midtbanespilleren dyr. Med en dårlig tæmning forærede han nemlig bolden til Rafal Kurzawa, der kunne udligne få sekunder efter. Og han var uheldig igen senere i kampen, da han brændte et straffespark. Det var alt i alt en dag, Bjarke Jacobsen nok gerne vil glemme. 

Læs også:Optakt: Hobro IK - Randers FC

Kampens detalje:
Jeppe Kjær fik lov til at starte inde for AC Horsens, og den kun 16-årige spiller viste allerede sit værd efter et kvarters spil. Kantspilleren leverede en forrygende assist, da han spillede Hallur Hansson helt fri i Esbjergs felt med en aflevering i høj, høj klasse, mens han kiggede væk. Se den flotte assist i videoen øverst i artiklen.

I forbindelse med AC Horsens’ anden scoring var der også et par flotte detaljer fra Ayo Okosun, før hans forkølede afslutning med en god del held blev rettet af og gik i mål. 

Læs også:Overblik: Sådan ser slutspillet i Superligaen ud

Læs også:Superligaens bedste: FCK, AGF og Brøndby kæmper om andenpladsen

Superliga

Mere Superliga

Fokus