• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: Hobro IK - Randers FC

Foto: Getty Images

Hobro IK jagter revanche for 0-4-nederlaget for et par uger siden. Randers FC skal forsøge at vaske pletten fra det seneste opgør mod AC Horsens af sig.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: DS Arena, Hobro
Slutspil: Grundspillet, pulje 2
Dommer: Peter Kjærsgaard
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #hobrfc #sldk

Holdnyt:
Hobro IK:
Den første af to missioner er i hus for Hobro IK.

Peter Sørensens mandskab har vundet to gange i træk over Esbjerg fB, og det har sendt vestjyderne ned i den næstbedste række, så det første nedrykningsspøgelse er forsvundet over Himmerland. Nu skal Hobro-spillerne snart se det næste i øjnene.

Det ligger nemlig allerede fast, at Hobro IK bliver nummer tre i puljen, og dermed venter to nedrykningskampe mod nummer tre i den modsatte pulje - enten Lyngby eller SønderjyskE.

Det betyder samtidig, at der ikke står alverden på spil for Hobro i de kommende to kampe. Men derfor vil de selvfølgelig gerne vinde dem alligevel.

Simon Jakobsen vender tilbage fra karantæne, men han afløses i straffeboksen af Mathias Haarup. 

Netop karantæner er en finurlig lille ting at holde øje med i den kommende kamp. Christian Cappis og Emmanuel Sabbi får karantæne i den kommende kamp ved en mild forseelse, Edgar Babayan får karantæne ved en middel forseelse, mens Simon Jakobsen og Imed Louati får karantæne ved en grov forseelse. Det er nok ikke helt utænkeligt, at en eller flere af de nævnte navne lige får raget en advarsel til sig, så de skal afsone karantæne i den betydningsløse kamp mod AC Horsens næste søndag, og dermed ikke risikerer at skulle det i den første af de kommende overlevelseskampe. 

Randers FC:
Randers FC har sikret sig overlevelse i denne sæson, så nu kæmper kronjyderne med AC Horsens om at sætte sig på førstepladsen i puljen. Thomas Thomasbergs mandskab halter et point efter før den kommende runde.

Læs også:Optakt: AaB - Brøndby IF

Det var ikke godt set med Randers-briller i seneste kamp mod AC Horsens, hvor "hestene" tabte 0-3 på hjemmebane, og det var i øvrigt ikke ét mål for meget.

Nu skal Randers FC forsøge at få så godt et afsæt til de kommende playoff-kampe som muligt.

Gæsterne har Mathtias Nielsen i karantæne efter udvisningen mod AC Horsens. Mathias Greve, Marvin Egho og Erik Marxen er på skadeslisten, mens Jesper Lauridsen og Issah Salou er tilbage i truppen. 

Karantæner:
Hobro IK: Mathias Haarup
Randers FC: Mathias Nielsen

Bud på startopstillinger:
Hobro IK (4-4-1-1): Rask - Bøge, Jakobsen, Minor, Tjørnelund - Sabbi, Cappis, Brix-Damborg, Babayan - Mejlstrup Pedersen - Louati

Randers FC (4-4-2): Carlgren - Bundgaard, Thomsen, Piesinger, Kopplin - Kallesøe, Hammershøj-Mistrati, Rømer, Kehinde - Kamara, Riis Jakobsen

Profilen:
Emmanuel Sabbi er i gang med sin sidste tid i Hobro IK, og det vil klæde amerikaneren at diske op med en god præstation, inden han forlader Himmerland og tager til Fyn. Sabbi har ikke scoret i Superligaen siden november, og han har ikke lavet en eneste assist i denne sæson

Læs også:Optakt: AGF - FC København

Vidste du, at..:
Det gik hedt for sig mellem Peter Sørensen og Thomas Thomasberg, da de to klubber mødte hinanden for et par uger siden. De to trænere skændtes højlydt på sidelinjen - det kan du se (og ikke mindst høre) i videoen i toppen af artiklen.

Dom:
Det vil næppe blive en kamp præget af de store nerver. Begge hold kan spille frit derudaf, og forhåbentlig betyder det, at vi får en sværdig forestilling.

Randers FC vandt 4-0 i den seneste kamp, og det er helt sikkert en plet, Hobro gerne vil vaske væk. Det lykkes de delvist med. Buddet herfra er 1-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Ludomani har været et tema i FC Midtjylland

Læs også:Leder: Brøndby er et oplagt mål for en udenlandsk investor - bare ikke nu

Læs også:Kees Luijckx revser Riddersholm: Bare ikke en ærlig mand

---------------------------

Se alle de fede Europa League-kampe på Dplay til spotpris for Tipsbladets læsere - SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus