• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Kees Luijckx revser Riddersholm: Bare ikke en ærlig mand

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Kees Luijckx langer kraftigt ud efter Glen Riddersholm, som han kalder uærlig og en sælgertype. Glen Riddersholm svarer tilbage, at han ikke har noget personligt imod hollænderen, men at han ikke tog nok ansvar på banen i SønderjyskE.

Af Ole Hoffskov

Kees Luijckx og Glen Riddersholm er ikke på julekort med hinanden.

Den hollandske midtstopper, der spillede et år under Glen Riddersholms ledelse i SønderjyskE, har ved flere lejligheder langet ud efter cheftræneren. Tilbage i januar fastslog Luijckx blandt andet i et interview med tipsbladet.dk, at han kunne skrive en hel bog om Glen Riddersholm.

En bog har Kees Luijckx ikke skrevet, men i et interview med RTV Nieuws stikker han endnu engang til sin tidligere chef. Denne gang endnu mere bramfrit.

- Han er bare ikke en ærlig mand. Han er virkelig en sælgertype – han siger A, og derefter gør han B. Det kan jeg ikke holde ud. Jeg er en åben og direkte person, og det kunne han ikke håndtere. Det var for alles bedste, at vi skiltes, siger Kees Luijckx, der i januar skiftede til Silkeborg IF.

Over for tipsbladet.dk fastholder Kees Luijckx sin kritik af Glen Riddersholm, og han fastslår, at han såmænd kunne have sagt meget mere.

- Det er på mange måder bare toppen af isbjerget i forhold til Glen, som jeg giver udtryk for i det interview. Men jeg vil ikke uddybe det så meget mere, så vil det bare blive en rodebutik. Og der vil i øvrigt være stof nok til en hel dokumentar, siger Kees Luijckx.

Han ønsker ikke at åbne mere op for posen.

Læs også:Lukas Hradecky har stadig Viaplay: Følger Esbjerg og Brøndby

- Jeg vil ikke tale ”bullshit” nu og ødelægge SønderjyskE's festuge. Og hvad er det, man siger? Vinderen har altid ret, og Glen vandt pokalen, siger Luijckx og tilføjer:

- Jeg vil gerne sige tillykke til Glen med pokaltriumfen. Jeg ved jo, at han altid har prioritet den højt. Men jeg vil ikke rose ham for meget. Det skal han nok selv klare. 

Han kan ikke håndtere modgang
Tipsbladet.dk har foreholdt Glen Riddersholm kritikken fra Kees Luijckx, og det er som nævnt ikke første gang, at den 48-årige cheftræner kan notere, at hans tidligere forsvarsspiller kritiserer ham.

- Kees er velkommen til have en holdning. Jeg har været træner i nu 34 år, og jeg har altid været villig til at gå gennem ild og vand for mine spillere – det gælder også Kees. Jeg er ærgerlig over, at han har haft behov for nu gentagende gange at hænge sit vasketøj til tørre i offentligheden. Jeg synes, det er ufint, at han ikke tager den ansigt til ansigt med mig i stedet for, siger Riddersholm til tipsbladet.dk.

SønderjyskE-træneren fastslår, at han ikke ønsker at indlede en skyttegravskrig med Kees Luijckx, men han vil med egne ord gerne forsøge at nuancere kritikken fra hollænderen.

- Da jeg kom til SønderjyskE, var der et skævt ledelsesmæssigt hierarki i truppen. Kees var en dygtig midtstopper, som jeg mente skulle lære at spille mere kollektivt end individuelt, og jeg havde mange snakke med ham. Han er en type, der ikke er bange for at sige sin mening og i øvrigt udtrykke den i pressen, men jeg savnede, at han også tog det ansvar på banen, siger Riddersholm og fortsætter:

- Kees er en type, der ikke kan lide at blive udfordret. Hvis jeg var enig med ham, var alt fint, men det var hans reaktion ikke, når vi var uenige. Han er ikke en teamplayer, og når det gik skævt for ham, udtrykte han sig med det samme om det i medierne. Men der er ingen individer, der er højere end kollektivet.

Læs også:Medie: Marvin Schwäbe er andetvalget i Stuttgart

- Det havde vi mange snakke om, og jeg oplevede, at han tog skeen i den anden hånd. Derfor kom han også tilbage i startopstillingen, men han tog  i min verden stadig ikke nok ansvar.

- I januar havde vi en snak, og her ville Kees have en garanti om spilletid, og den kunne jeg ikke give ham, som jeg ikke kan give nogen af mine spillere. Og så endte det med, at han tog til Silkeborg. 

Glen Riddersholm understreger, at han ikke vil gøre det, han mener er en faglig diskussion. til noget personligt.

- Jeg har ikke noget personligt imod Kees, og jeg ønsker ikke at rette nogen kritik af ham. Jeg kan ikke genkende hans kritik, og det er ikke én, jeg har hørt fra andre af mine medarbejdere gennem mange år i fodbolden.  Det er helt okay at være skuffet, men Kees kan ikke håndtere modgang. Sådan er han bare, og jeg har som sagt intet personligt imod ham. Jeg ønsker Kees og hans familie alt det bedste i fremtiden, siger han.

Slutteligt har Glen Riddersholm et budskab til Kees Luijckx.

- Han skal vide, at min telefon altid er åben, hvis der er noget, han gerne vil sige. Så slipper vi også for at tage den i medierne hver gang, lyder det fra cheftræneren.

Kees Luijckx nåede at spille 133 kampe for SønderjyskE. 

Læs også:Månedens Hold i Superligaen - juni

Læs også:Tidligere FCK-bombers søn debuterede for Rosenborg

Læs også:Rørt Albæk: Det største i min karriere

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus