Bedst & værst: Kæmpe FCM-krise - vild nedsmeltning

Vi er klar med bedst og værst fra opgøret mellem FC Midtjylland og Lyngby Boldklub.

FC Midtjylland - Lyngby Boldklub 1-3 (0-1)
1-2 Sævar Atli Magnusson (79.)
1-3 Frederik Gytkjær (86.)

Kampens bedste:
FC Midtjylland:
Målmand Jonas Lössl havde ingen chancer ved scoringerne, hvor FCM's forsvarsspil var så passivt, at Lyngby-spillerne i søvne kunne komme frem til en afslutning. Målmanden lavede et par gode redninger i første halvleg - først på et farligt hovedstød fra et totalt fri Frederik Gytkjær, siden på en afslutning fra Casper Winther, som keeperen fik sendt forbi kassen. Også i anden halvleg gjorde han det fornuftigt.

Men det var sandt for dyden ingen stor præstation af FCM, der absolut ikke ligner en af Superligaens seks bedste klubber.

Lyngby Boldklub:
Der var omvendt et helt Lyngby-hold, der viste klassen i Herning og fortjener ros. Holdet vadede i chancer i hele kampen. De er kommet tilbage efter vinterpausen med fornyet energi og fortjener stor ros for at forsøge at redde sig, selv om det er tæt på umuligt med den store afstand, der er til holdene over nedrykningsstregen. Nu er man dog på samme pointantal som AaB, og det er en god og imponerende start af holdet. Holdet kom mere under pres i anden halvleg, men der er mange gode folk at fremhæve - bagkæden med Bjelland, Hey og Gregor gjorde det godt.

Det samme kan siges om målscorer Sævar Atli Magnusson, der er en god boks til boks-spiller, som altså endte med at sparke to bolde i kassen og i øvrigt lavede assisten til 3-1. Magnusson får prisen.

Kampens værste:
Hvor starter man? FC Midtjylland lignede i første halvleg et hold, der ikke kan vinde en fodboldkamp i resten af 2023. Det var lettere patetisk at se, hvordan holdet fremstod uden energi og spillede i et lavere tempo end i Serie 4-kamp. Også med tanke på, hvor mange penge der investeres i holdet fra Ikast og Herning.

Anden halvleg blev bedre, men defensivt sejlede FCM i alle 90 minutter. Det var chokerende at bevidne. Man var henholdende og stik mod tanken om Capellas' høje og aggressive pres. Samtidig stod der konstant frie spillere på kanten af FCM's felt, og så endte det altså sådan, at Magnusson i anden halvleg sparkede en kugle i kassen på kanten af feltet til 2-1.

Offensivt er alt sat op på Gustav Isaksen, der gjorde sit, men også var tæt markeret. Hvad er ideerne, når han ikke kan afdrible fire mand?

Kampens værste går i dag til Albert Capellas, selv om Junior Brumado med sit røde kort forsøgte at vriste prisen ud af spanieren. Idiotisk indhop, hvor han fik to gule kort på få minutter.

Pilen peger på Capellas, der inden starten på foråret sagde, at han ville have et hold, man kan kende, når det går på banen. Ligesom man kan kende Manchester City, FC Barcelona eller Liverpool, når de går på banen. Altså med en klar og tydelig stil.

Lige nu kan man kende FC Midtjylland, men det er som et dårligt fodboldhold, der spiller uden energi, aggressivitet og uden et højt pres - alt det, som Albert Capellas ellers har brugt forsæsonen på at indarbejde i holdet.

Kampens detalje
Der var ret stille i det meste af første halvleg, men hele stadion buhede, da klubberne gik til pause med stillingen 0-1. Det siger noget om det pres, spillerne i FC Midtjylland er under lige nu. Og som både Albert Capellas og ikke mindst ledelsen med Claus Steinlein er under. For det slet ikke godt nok, hvad der bliver leveret.

Mod slutningen af kampen lød det også "Tag jer sammen" fra tribunen.