• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

Bedst/værst: 100 millioner er simpelthen ikke nok

Foto: Jan Christensen / Getty Images

Tipsbladet.dk zommer ind på opgøret mellem AaB og FC København.

Af Jacob Quvang

AaB - FC København 1-3 (1-3)
0-1 Lukas Lerager (15.)
1-1 Louka Prip (16.)
1-2 Roony Bardghji (31.)
1-3 William Bøving (41.)

Kampens bedste:
AaB

AaB var overordnet set overmatchet i dag, men Malthe Højholt gjorde en god figur ind på den centrale midtbane. Flere gange viste han eksempler på sin tekniske kunnen, og han var ikke bange for at gå med i spillet. Har desuden et godt blik for spillet med flere fine fremadrettede afleveringer. Overstrålede klart sine midtbanekolleger på midtbanen, og han viste, at selv om FCK i øjeblikket nyder stor anerkendelse for de mange talenter, så har AaB altså også en særdeles spændende en af slagsen i klubben. 

FC København
Flere FCK-spillere var gode på dagen, men ingen er i nærheden af det 16-årige supertalent Roony Bardghji. Forventningerne til ham før kampen var gigantiske, og han indfriede dem fuldstændig hvis ikke mere til. For Roony fortsatte de gode takter fra debuten mod AGF, og igen var han involveret i mange gode ting. Han bragte FCK i front efter en halv times tid på en kanon af et langskud, og ti minutter senere var også ham, der fandt Peter Ankersen i overlappet, før Ankersen sendte et præcist indlæg ind til Bøving ved scoringen. Derudover er det bare tydeligt, at Bardghji besidder tekniske evner, som er uhørt høje på dette niveau, og så tæller det da bestemt ikke ned, at han ikke er bange for at knokle røven ud af bukserne. 

Kampens værste:
Den måde to holds keepere dele, for de havde da godt nok gang i nogle sløje minutter i forbindelse med de to første scoringer, som blev scoret lige efter hinanden. Først steg Lukas Lerager til vejrs og headede FCK i front. Her så Jacob Rinne bare noget tung ud, da han slet ikke nåede ordentligt ned til den. Kort efter overgik FCK-keeper sin kollega i den anden ende, da han ikke kunne holde et simpelt indlæg. Returen faldt ned til Louka Prip, som kunne udligne uden de store problemer. Det vil de ikke se tilbage på med stolthed.

Kampens detalje:
Det er umuligt at komme udenom Roony Bardghji, der med sine 16 år og 13 dage slog Superliga-rekord ved at blive den yngste målscorer nogensinde. Og hvilken måde at gøre det på. Roony er godt nok 16 år på papiret, men på banen spiller han som en, der er meget ældre. Han sparker også som en, og det viste han ved scoringen til 1-2, hvor han først spiller et-to med sin holdkammerat, vrister derefter sin direkte modstander til jorden med sin imponerende fysik, tager et par træk ind i banen og kanonerer bolden fladt i mål langs nærmeste stolpe fra 25 meters afstand. Sådan stempler man for alvor ind på den professionelle scene. Det vil være en gave, hvis han også er at finde i Superligaen til foråret, for storklubber må slikke sig om munden over udsigten til ham her. Hvis FCK allerede skal sælge ham til januar, er 100 millioner ikke nok. Så god er han.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020