Video : Tipsbladet
Superliga

Bendtner vild med VAR: Bliver bare brugt forkert

Nicklas Bendtner mener, at det vil kræve, at bliver giver VAR noget tid.

VAR har til tider skabt stor fortvivlselse hos spillere, trænere og tilskuere siden værktøjet blev introduceret i Superligaen i 2020/21-sæsonen, og det er nu noget, som man i andre lande overvejer at trække tilbage.

Står det til den danske landsholdslegende Nicklas Bendtner, så skal man ikke fjerne VAR. Det fortæller han i sin podcast 'Stolpe ind'.

- Jeg siger nej. Jeg synes VAR er rigtig godt. Jeg er enig i, at det bliver brugt forkert, men jeg synes, at det er rigtig, rigtig godt i forhold til, at du får de her 'game changing moments' fuldstændig korrekte, siger han og fortsætter:

- Jeg tror også bare, at det er noget, der skal have tid. Lidt ligesom i amerikansk sport. Det skal bare have tid, så skal folk nok blive bedre til at forstå det bedre og dømme bedre. Men det har ikke fungeret optimalt endnu i visse situationer. Såsom nogle straffespark, hånd på bolden osv, lyder det fra Bendtner.

Han kan i den forbindelse hurtigt udpege tidspunkter, hvor det ikke har fungeret.

- Der har vi en rigtig god en, hvor Grealish på et frispark tager med hånden, og der ikke bliver dømt VAR på den. Det er sgu lidt forvirrende, erkender Nicklas Bendtner.

I det hele taget mener den tidligere landsholdsbomber dog, at det er den rette vej at gå for fodbolden.

- Jeg synes bare, at det er et godt tiltag. Generelt set, når man bliver fældet inde i feltet eller du filmer dig til noget, så kan du gå ind og kigge på det og sige om det var rigtigt eller forkert, fastslår Bendtner.

Det er særligt i Premier League, at der nu er udsigt til en afstemning