• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

Bjelland har ikke glemt FCK: Har skrevet til nogle

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Andreas Bjelland tager også hatten af for Jacob Neestrup, efter at den unge cheftræner har sikret FC København det danske mesterskab.

Af Jacob Quvang

FC København og FC Nordsjælland sætter sig på henholdsvis første- og andenpladsen i Superligaen, og udover at dele "FC" i klubnavnet, så har begge klubber også vundet mesterskaber med Andreas Bjelland på holdet. 

Han fik sit helt store gennembrud i FC Nordsjælland, hvor han peakede med at vinde det danske mesterskab i 2012. Da han så vendte retur til dansk fodbold, efter seks år i udlandet, var det til FC København, med hvem han vandt det danske mesterskab i 2019.

Han har altså en fortid i begge klubber, men det er ikke sådan, at Andreas Bjelland har siddet på kanten af sofaen, hver gang de har været i aktion i denne sæson, i ren spænding over, hvem der ville løbe med guldet. Det fortæller han i et interview med Tipsbladet.

- Jeg må ærligt indrømme, at det ikke har været noget, som har fyldt vildt meget for mig. Selvfølgelig betyder klubberne meget for mig på hver sin måde. Og de spillere, der er, og de folk, der er omkring klubberne.

- Men sådan ned i hvem der lige vinder, eller hvem der lige taber, det skal jeg ærligt indrømme, at jeg ikke bruger så meget tid på, siger han. 

Forståeligt nok, med tanke på at Bjelland selv står midt i en intens overlevelseskamp med Lyngby, hvor man kan sikre sig en ny sæson i Superligaen, hvis man får flere point end AaB.

Men tilbage til Superliga-guldet. Der var stor jubel blandt FCK-spillerne, da man mandag sikrede sig guldmedaljerne, efter at FC Nordsjælland kollapsede på Brøndby Stadion, og Andreas Bjelland har da også skrevet til nogle af dem, som han fortsat har et venskab med i hovedstadsklubben.

- Jeg snakker stadig med nogle af spillerne derude engang imellem. Jeg har også skrevet til nogle af dem på vennebasis, siger han uden at sætte navn på hvilke personer, der er tale om.

- Det behøver jeg ikke. Der er nogen, jeg snakker mere med end andre derinde. Nogle, der er på vej videre. Nogle, der er solgt. Der er stadig nogle, som er der, som jeg har spillet med dengang, og som jeg stadig har kontakt med.

Han er dog ikke bleg for at hylde Jacob Neestrup, som overtog styringen i efteråret efter en rædselsfuld sæsonstart, og som lynhurtigt har rettet skuden op og gjort FCK-holdet til et mesterhold.

- Hatten af for Neestrup, det er et fantastisk stykke arbejde, han har gjort. Så der er da klart nogen, som man under det rigtig meget. De har selvfølgelig også haft en svær periode, men hatten af for, at de bliver danske mestre, siger Andreas Bjelland. 

Andreas Bjelland nåede at være på kontrakt i FC København i fire år.