• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

Bo Henriksen om stortalent: Har en helt igennem unik sans for spillet

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Hans fysik er endnu ikke i top, men den 16-årige kantspiller opvejer for det med sin sans for spillet, siger AC Horsens' manager.

Af Victor Risager

I AC Horsens render et af dansk fodbolds mest lysende talenter rundt. 16-årige Jeppe Kjær har således gjort sit indtog på førsteholdet i Superliga-klubben i foråret, og det skyldes ikke mindst hans spilintelligens.

Det siger cheftræner Bo Henriksen i et interview med Jyllands-Posten.

Læs også:Randers-træner gør status: Fodboldspillet har set bedre ud

Sansen for spillet har været tydelig i flere af stortalentets kampe, og blandt andet leverede han i starten af juli en forrygende assist mod Esbjerg fB, mens han kiggede væk. Og ifølge Bo Henriksen er Jeppe Kjærs intelligens på en fodboldbane helt uhørt.   

- Han har en helt igennem unik sans for spillet. Han vælger at gå den rigtige vej stort set hver eneste gang. Så kan det godt være, at han som 16-årig mangler noget fysik og drøjde, men det opvejes af især hans overblik, siger cheftræneren til Jyllands-Posten.

Læs også:Optakt: OB - AC Horsens

Jeppe Kjær kan imidlertid snart være tabt for AC Horsens. Den talentfulde kantspiller har været til prøvetræning i både Southampton og Juventus, mens Ajax for nylig skulle have vist interesse.

Samtidig har han blot halvandet år tilbage af sin kontrakt med AC Horsens, og hvis klubben skal sælge ham dyrt, skal det formentlig være denne sommer eller senest til vinter. Ellers nærmer han sig kontraktudløb, hvorfor prisen vil styrtdykke.

Hidtil har Jeppe Kjær spillet syv Superliga-kampe med ét mål og tre oplæg til følge. Han er både den yngste debutant og målscorer i Superligaens historie. 

Læs også:Overblik: Sådan ser slutspillet i Superligaen ud

Læs også:Skade tvinger Jochumsen til stop: Overvejer at blive målmandstræner

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 34. spillerunde

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020