• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: OB - AC Horsens

Foto: Getty Images

Det første af to møder om at blive nummer syv i Superligaen spilles i Odense. Bliver det Horsens' friske ben eller OB's kampform, der får overtaget i kampen?

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag klokken 18.00
Spillested: Nature Energi Park, Odense
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
Slutspil: Europa Playoff
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #obach #sldk

Holdnyt:
OB:
De tabte godt nok 1-2 ude mod Randers FC, men OB fik i weekenden hævn og vandt med 2-0 over kronjyderne. Max Fengers to mål var nok til at sende fynboerne videre til to kampe mod Horsens.

Hvor Horsens kommer med friske ben, kommer OB altså med en kamp i benene fra søndag, og man ender altså med tre kampe på en uge.

Det lysner dog på skadesfronten, hvor det kun var Alexander Juel Andersen, Ryan Johnson Laursen, Janus Drachmann og Mart Lieder der var ude senest. Ryan Johnson Laursen er tilbage mod AC Horsens, men de tre øvrige er fortsat på skadeslisten.

Jakob Michelsen stillede i 3-5-2 senest, og da der var fin succes med det, er det meget muligt, den får et nyt forsøg torsdag.

AC Horsens:
Efter at have sikret sig førstepladsen i pulje 2 i gruppespillet sikrede AC Horsens sig også en oversidder, da SønderjyskE ikke kunne deltage i Europa Playoff, da klubben vandt pokalfinalen og fik en billet til Europa den vej.

Derfor er det et AC Horsens-mandskab, der kommer med friske ben til opgøret mod OB.

Horsens starter på udebane og får hjemmebane i returkampen, fordi holdet scorede flere point end OB totalt set i de 32 første kampe.

Umiddelbart er der frit valg på alle hylder for Horsens-manager Bo Henriksen.

Karantæne:
OB: Ingen
AC Horsens: Ingen

Bud på startopstillinger:
OB (3-5-2): Christensen - Larsen, Tverskov, Lund - Johnson Laursen, Thomasen, Kløve, Frøkjær-Jensen, Skjelvik - Fenger, Jebali

AC Horsens (4-4-2): Delac - Nymann, Ludwig, Kiielerich, Lumb - Prip, Jacobsen, Okosun, Thorsen - Hansson, Brock-Madsen

Profilen:
16-årige Jeppe Kjær Jensen skal måske starte ude i opgøret, men det er en spiller, der er værd at holde øje med, skulle han få spilletid. Det er et stort talent, der løber rundt i AC Horsens, og det kan meget vel blive en af offensivspillerens sidste kampe for Horsens. Interessen for danskeren er stor.

Vidste du, at..:
Horsens har det ikke altid nemt, når holdet gæster Odense. De sidste fire Superliga-kampe er blevet tabt, og OB har vundet de sidste tre uden at lukke mål ind.

Dom:
Det er det første af to opgør, og derfor er der formentlig mere at tabe end at vinde for begge hold. Det handler op ikke at dumme sig i sådan en kamp her, men i stedet med en kontrolleret omgang fodbold sikre sig et godt udgangspunkt til returkampen.

OB viste, at holdet kunne overkomme nederlag i første opgør mod Randers FC, og såørgsmålet er, om det igen er afgørende, hvem der slutter på hjemmebane?

Selv om fynboerne har en kamp i benen, går de ind til det første opgør som favoritter. Vi tror også på, at de udnytter den favoritværdighed og besejrer AC Horsens.

Det ender 2-1 til OB.

Tidligere indbyrdes kampe og form:

Læs også:Fenger har fået hul på målbylden: Havde lidt svært ved at sove

Læs også:Overblik: Sådan ser slutspillet i Superligaen ud

Læs også:Skade tvinger Jochumsen til stop: Overvejer at blive målmandstræner

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 34. spillerunde

Læs også:Dødt løb i toppen: Sådan afgøres topscorertitlen

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020