• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Borgmester havde BIF-esser til idræt: Gode drenge

Foto: Getty Images

Borgmesteren i Brøndby har et særligt forhold til adskillige af de spillere, der har været på førsteholdet i Superliga-klubben.

Af Anders Dehn

Denne artikel er fra Tipsbladets trykte udgave fredag 29. september 2023.

Da Brøndby IF vandt det danske mesterskab for første gang i 16 år i 2021, var det med flere egenudviklede spillere blandt de bærende kræfter og i truppen. Tre af dem holdt borgmester Kent Magelund et særligt øje på. Han havde nemlig undervist dem i folkeskoleårene.

Magelund har et helt arbejdsliv som lærer bag sig – han gik på pension, da han blev borgmester – og han har blandt andet 23 år på Uddannelsescentret Nygård bag sig. Her underviste han på idrætslinjen, hvor flere af fremtidens førsteholdsspillere i den lokale Superliga-klub var forbi. Blandt andet Andreas Maxsø, Rezan Corlu og Joel Kabongo.

De tre var alle med, da Brøndby vandt DM-guld for to år siden. Maxsø var en af holdets store profiler, Corlu spillede 11 Superliga-kampe, og Kabongo måtte tage til takke med syv bænkpladser.

Derudover har Magelund også haft landsholdsbacken Jens Stryger Larsen og Frederik Holst, der begge for længst havde forladt klubben i 2021, under sine vinger. Kent Magelunds yngste søn gik desuden i klasse med Rezan Corlus storebror, Azad, som også var talentfuld, men aldrig nåede at få debut for Brøndbys førstehold. Til gengæld nåede han 32 kampe for Hvidovre IF.

Borgmesteren viser stolt billeder fra omklædningsrummet, efter Brøndby havde fået overrakt pokalen. Her fik han lov til at være med og altså forevige mindet sammen med blandt andre Maxsø, Corlu og Kabongo.

- Jeg har været glad for, at jeg har kunnet lide fodbold så meget, når jeg så samtidig blev borgmester i en kommune, hvor fodbold betyder meget. Det har været enormt sjovt. Også fordi jeg har haft mange af de unge mennesker. Det har været enormt sjovt efter 16 år [uden et mesterskab]. Jeg var ovre på stadion. Jeg har nogle billeder med, som du kan se. Jeg fik lov at gå helt ind i omklædningsrummet. Det var skidesjovt, som han siger om oplevelsen.

Her to år senere har Kent Magelund kun gode ting at sige om sine tidligere elever.

- Det var fuldstændig, ligesom når de kom i klassen. Venlige, udadvendte og skidesøde drenge. Det må jeg sgu sige. Jeg kan godt forstå, de er nået så langt, for de var også disciplinerede. De var også gode til mange af de ting, vi lavede af triatlon, tennis, svømning, og hvad vi ellers lavede.

I sine mange år på idrætslinjen var Kent Magelund også træner for skolens hold til Ekstra Bladets Skolefodboldturnering, og tre gange omkring årtusindeskiftet nåede holdet finalen, der dengang blev spillet i Parken. To gange vandt Magelund og co. Det var dog uden nogen af de senere professionelle spillere, hvoraf to slet ikke var med på skoleholdet i deres år på skolen.

- Det var sjovt, fordi Maxsø ville ikke være med på skoleholdet. Og for eksempel Jens Stryger, hans far ville slet ikke have, at han var på skoleholdet. Han måtte ikke blive skadet og alt muligt andet. De fleste drenge, især jo længere vi kom, ville sgu gerne ind i Parken, husker Kent Magelund.

Læs hele Tipsbladets dobbeltinterview med Brøndby-borgmester Kent Magelund og Hvidovres borgmester Anders Wolf Andresen i fredagens trykte udgave af bladet.