• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Brøndby-boss: Dette er lyset i mørket

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Brøndby-ejer Jan Bech Andersen er glad for, at klubben er kommet nogenlunde ud af et svært 2020, og nu ser han frem.

Af Kenneth Jensen

Brøndby præsentede et millionunderskud på næsten 26 millioner kroner for seneste regsnskabsår - det er markant bedre end det foregående regnskabsår og er inden for det, Brøndby varslede.

Og Brøndby-boss Jan Bech Andersen forklarer til klubbens hjemmeside, hvordan han ser regnskabsåret, der skal holdes op mod, at coronakrisen har gjort ondt på alle danske klubber.

- 2020 har været et år uden sammenligning, og det afspejler vores regnskab også. Vi udviste handlekraft allerede tilbage i januar og februar, hvor vi havde et godt transfervindue og en succesfuld emission, og jeg er tilfreds med, at vi igennem hele forløbet har holdt os til strategien og set muligheder i stedet for udfordringer, hvilket betyder, at vi i dag, kan se os selv i øjnene og sige, at vi gjorde alt, hvad vi kunne i 2020, da COVID-19 ramte os, siger han.

Ejeren af fodboldklubben mener dog, at der er lys i mørket. Noget, der gør, at man kan se frem mod bedre tider, så der igen kan komme folk på stadion, og Brøndby kan få flere penge i kassen.

- Når vi kigger fremad, så præger COVID-19-restriktionerne stadigvæk vores samfund ganske væsentligt, og for hver uge der går med fortsatte restriktioner, jo større bliver de langsigtede konsekvenser for samfundet og dermed også for fodboldbranchen og Brøndby IF. Lyset i mørket er vaccinationerne. I takt med at vaccinationsprogrammet bredes ud, må og skal det betyde, at vi forhåbentligt i foråret vil se markante lempelser af restriktionerne. Det er afgørende for samfundet og for os som branche, siger Jan Bech Andersen.

Brøndby IF forventer også i 2021 et underskud før skat - det forventede underskud er på -15 til -35 millioner kroner.

På banen går det glimrende for klubben, der aktuelt er nummer to i Superligaen.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020