• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Brøndby-fans lavede ballade: KMD afventer grundig evaluering

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

KMD tager afstand fra den gruppe af Brøndby-fans, der lavede ballede ved en indendørsturnering i Odense fredag aften, men afventer en grundig evaluering. Brøndby IF forholder sig tavse.

Af Ole Hoffskov

I fredags løb indendørsturneringen KMD Cup af stablen for tredje år i træk, da Jyske Bank Arena i Odense lagde halgulv til turneringen, der er ved at blive en fin lille januartradition i dansk fodbold.

En tradition har det desværre også været, at en gruppe Brøndby-fans ikke kan opføre sig ordentligt på tilskuerpladserne.

I 2019, hvor turneringen blev afholdt i Aarhus, måtte Østjyllands Politi bede offentligheden om hjælp til at identificere en gruppe blå-gule-tilhængere, der smed stolesæder efter AaB's fans, der fejrede en sejr i finalen. I Odense var det endnu voldsommere, og U14-finalen måtte udsættes, forbi en større gruppe fans af Brøndby kom i klammeri med nogle kontrollører. 

Mange af klubbens supportere har på sociale medier taget afstand til optøjerne, og flere steder kan man også notere, at selvsamme fans godt kan forstå, hvis Brøndby IF står foran en udelukkelse af turneringen efter at have været involveret i ballade i to ud af tre år.

Læs også:BIF-talent: Bedst i truppen i konditionstest

Tipsbladet.dk har været i kontakt med KMD, der er sponsor for turneringen, og har blandt andet spurgt ind til, om det er på tale at udelukke Brøndby IF, der sammen med AGF, OB og AaB er én fast deltager ved stævnet. KMD kan imidlertid ikke sige meget på nuværende tidspunkt og fastslår, at det er for tidligt at drage en endelig konklusion. 

I en mail til tipsbladet.dk skriver Rasmus Avnskjold, der er Senior Press Consultant hos KMD:

- KMD tager selvfølgelig afstand fra tilskueroptøjer. Derfor er det også nødvendigt med en grundig evaluering af fredagens hændelser. Vi har talt med arrangørerne og kan forstå, at de allerede er i dialog med politiet om begivenhederne. Vi afventer nu en grundig evaluering af hele arrangementet.

Tipsbladet.dk har været i kontakt med Brøndby IF, der oplyser, at man ikke har nogen kommentarer til optøjerne fredag aften i Odense. 

Læs også:Niels Frederiksen: Lindstrøm og Bjur kan erstatte Mukhtar

Her kan du se en video af optøjerne fra fredagens stævne.

Læs også:Avis: Brøndby har modtaget bud på Kamil Wilczek

Læs også:Brøndby afviser: Diskuterede aldrig løn med Sabbi

Læs også:Brøndby-boss: Kamil Wilczek har aftjent sin værnepligt

---------------------------

Se SønderjyskE - AaB og Brøndby IF - AC Horsens på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Brøndby IF - AC Horsens

Efter sejre i de første to runder i Superligaen venter nu en helt anden type modstander for Brøndby IF - kan klubben gøre det til alle gode gange tre?

Optakt: AGF - OB

Der venter et traditionsrigt opgør søndag eftermiddag. Kan OB gøre op med sin dårlige AGF-statistik?

Optakt: FC Midtjylland - Randers FC

Midt mellem de to Champions League-playoffkampe skal FC Midtjylland passe sine pligter i Superligaen. Lørdag venter Randers, der har fået en god sæsonstart.