Video : Tipsbladet
Superliga

Derfor tilbageholdes BIF-fans i Herning

Fans af Brøndby IF må vente længe på at komme hjem fra Herning.

Når FC Midtjylland og Brøndby IF søndag mødes i Herning, venter der i forvejen en lang returrejse for fans af udeholdet.

Og den rejse bliver ikke længere, men det kommer til at tage længere tid for fans af BIF at komme hjem fra opgøret.

For Midt- og Vestjyllands Politi oplyser i en pressemeddelelse, at man har givet FC Midtjylland påbud om at tilbageholde tilskuerne i op til en time efter kampen, indtil det er vurderet, at de kan forlade stadion.

Det sker for at undgå ballade.

Da kampen først ventes at være færdig klokken 20.00, kan de fans måske se frem til at måtte vente helt til til 21.00 med at komme ud af stadion.

- Det skal være trygt at gå til fodbold, og når vi har valgt at bede værtsklubben holde tilskuerne fra udebaneafsnittet tilbage, når de øvrige tilskuere forlader stadion, så er det netop for at sikre tryghed og forebygge uroligheder mellem de to klubbers fangrupper, forklarer politiinspektør Martin Løye, der er linjechef for beredskabet i Midt- og Vestjyllands Politi, i pressemeddelelsen og forklaraer:

- Vi håber naturligvis på en fredelig aften, men vi har vurderet - blandt andet på baggrund af vores erfaring fra tidligere kampe mellem de to hold - at risikoen for uroligheder blandt fansene vil være højere på søndag end normalt. Vi håber, at vores forebyggende tiltag kan være med til at give alle de fredelige fodboldfans en god aften.

Ifølge Tipsbladets oplysninger skyldes tilbageholdelsen blandt andet også, at FC København klokken 16.00 spiller i Silkeborg - altså to timer inden Brøndbys kamp i Herning. Og man vil gerne undgå, at fans af FC København og Brøndby IF støder sammen.

Brøndby IF har fire point ned til både FCK og FC Midtjylland, så det er et vigtigt opgør for begge mandskaber.

*Tipsbladet har tilføjet et afsnit om FC Københavns opgør i Silkeborg efter udgivelsen af den oprindelige artikel - samtidig er der rettet fejl, der handler om, at det er FCM, der tilbageholder fansene, ikke politiet. Vi beklager.