Video : Tipsbladet
Superliga

Brøndby i dialog med Japan om OL

Japan vil gerne have Yuito Suzuki med til OL, men Brøndby IF er i deres gode ret til at sige nej.

Yuito Suzukis fortræffeligheder har man i allerhøjeste grad også fået øjnene op for i Brøndby-stjernens hjemland.

Den 22-årige offensivspiller blev i sidste uge udtaget til Japans A-landshold for første gang, og japanerne drømmer ydermere om, at Brøndby-stjernen også kan repræsentere landets farver ved OL i Paris, som begynder den 26. juli.

Det er dog svært at forestille sig, at det kommer til at ske.

OL er ikke en del af den officielle FIFA-kalender, så klubberne er ikke forpligtede til at slippe deres spillere, så de kan deltage i legene i Paris. OL-kampene har blandt andet et sammenfald med de europæiske kvalifikationskampe, så Brøndby skal gå med til, at Suzuki misser de meget vigtige kampe i starten af sæsonen.

Det tror man ikke for alvor på i Japan.

Masakuni Yamamoto, der er landsholdsdirektør i Japan, fastslår over for nationale medier, at man ikke skal forvente at se Yuito Suzuki eller Real Sociedad-stjernen Takefusa Kubo få grønt lys til at deltage ved OL.

- Vi kommunikerer med deres klubber og har gjort det i lang tid. Lige nu er vi nået frem til den konklusion, at klubberne ikke vil lade spillerne deltage i Paris, siger Yamamoto.

Takefusa Kubo har selv bekræftet, at han ikke får lov af Real Sociedad til at tage til OL.

I Brøndby IF er man dog ikke klar til at melde noget endeligt ud om Yuito Suzuksi OL-deltagelse.

- Denne sommer falder OL sammen med, at Superligaen starter igen samt vigtige europæiske kvalifikationskampe, men den dialog har vi direkte med det japanske fodboldforbund og ikke gennem medierne, siger Brøndby IF's kommunikationschef Christian Schultz til Tipsbladet.

Yuito Suzuki havde en strålende første sæson i Brøndby IF og noterede sig for 11 mål og 9 assists i 30 kampe.