Brøndby på førstepladsen efter 7-0-massakre over AGF

Brøndby udraderede AGF med vanvittige 7-0 på Ceres Park og er dermed at finde på førstepladsen i Superligaen.

Brøndby skulle her til eftermiddag forsøge at revanchere nederlaget på 3-0 til Panathinaikos, da vestegnsklubben gæstede Ceres Park, hvor AGF tog imod. For AGF handlede det om at få point, for et enkelt point ville sørge for, at århusianerne var med igen i det fine selskab i oprykningsspillet.

10 minutter var spillet af kampen, da Hjulsager fik en stor mulighed efter hjørnespark. Amagerkaneren trykkede på mål, men Steffen Rasmussen fik pareret. På det efterfølgende forsøg fra Röcker kom gæsterne igen tæt på, men situationen blev afværget.

Fire minutter senere lavede Khodzhaniyazov lidt af en forsvarsmisere. Forsvarsspilleren blev løbet over ende af Pukki, og så nedlagde den 20-årige russer Pukki. Det skulle han ikke have gjort, for Khodzhaniyazov var sidste mand og blev udvist. Det var en grædefærdig Khodzhaniyazov, der forlod banen.

Da der stod 19 på stadionuret, fik Wilczek en fin mulighed på kanten af feltet. Polakken trykkede resolut af og ramte overliggeren. Fire minutter senere fik netop Wilczek scoret, da han først kom på riposten, efter Steffen Rasmussen lavede noget af et drop.

28 minutter inde i kampen blev Pukki spillet i dybden af Larsson, og den finske angriber kanonerede bolden på overliggeren. Fire minutter efterfølgende var Pukki først på et indlæg, som den finske angriber på forunderlig vis skød på stolpen.

Det blev 2-0 i kampens 39. minut, da Pukki og Backman duellerede om bolden, men AGF-forsvarsspilleren prikkede bolden i eget net. To minutter senere spillede Mukhtar bolden til Hjulsager, der med det kolde højreben bragede bolden i mål via overliggeren. Målet gjorde, at Brøndby overtog førstepladsen fra FCK qua flere scorede mål. Både BIF og FCK havde på det tidspunkt en målscore på plus 13, men da Brøndby havde scoret 18 mål kontra FCKs 16, var det vestegnsklubben, der lå nummer et.

I første halvlegs tillægstid var det Mukhtars tur til at lave et drømmemål, da han bragede bolden i fjerneste hjørne med højrebenet. AGF fik ikke et ben til jorden. Dermed var Brøndby urørligt nummer et takket være en bedre målscore på plus 14.

Få minutter inde i anden halvleg gjorde Pukki det til 5-0 på straffespark. 6-0 blev det, da Hjulsager flugtede bolden i mål. Der var tvivl om, hvorvidt Pukki ramte bolden og skulle tildeles målet eller ej, men scoringen blev givet til Hjulsager.

7-0 blev det, da Larsson lagde bolden indover, og så var det Hjulsager, der lavede sit hattrick. En helt vanvittig kamp på Ceres Park, der nok ikke bliver gentaget lige foreløbig. 0-7 er AGFs største nederlag nogensinde på hjemmebane.

Dermed vandt Brøndby og fører Superligaen, mens AGF ikke er med i mesterskabsspillet.