Superliga

Brøndby-sagen trækker ud

Brøndbys appel-sag omkring den store bøde fra fan-urolighederne i Parken bliver tidligst afgjort i næste uge.

Brøndby blev i efteråret idømt en rekord stor bøde på 200.000 som følge af den massive ballade blandt holdets fans i forbindelse med udekampen i Parken mod FC København.

Fansene smadrede inventar for 600.000 kroner, brugte store mængder fyrværkeri og røg i slagsmål med kontrollører og politiet.

Brøndby valgte at anke den store bøde sammen med en mindre bøde på 10.000 kroner i forbindelse med udekampen mod Lyngby. Siden har sagen ligget til behandling hos DBU's appel-udvalg, men endnu er der ingen afklaring, mens andre sager hober sig op hos disciplinærudvalget, der bliver nødt til at vente på afgørelsen, der han have stor betydning for den fremtidige måde at dømme.

- Jeg regner med, at vi kan have en afgørelse klar i næste uge. Der er nogle koordineringer, vi skal have helt på plads, inden vi er klar, siger formanden for DBU's appeludvalg Henrik Bloch Andersen til tipsbladet.dk.

Grunden til, at sagen har trukket så meget i langdrag, som det er tilfældet, skyldes store mængder video-materiale fra Parkens overvågningssystem.

- Det har været ganske overvældende så meget videomateriale, der har været. Teknisk set har der også været nogen vanskeligheder, siger Henrik Bloch Andersen.

- Vi er godt klar over, at sagen kan have stor betydning i forhold til reglerne om 'objektivt udebaneansvar,' men som sagt regner vi med at have en afgørelse parat i næste uge.

Den store bøde blev tildelt i henhold til DBU's nye regelsæt om 'objektivt udebaneansvar,' hvor klubberne kan straffes for fansenes opførsel i forbindelse med udekampe. Ved første tilfælde får klubben tildelt en advarsel, ved næste tilfælde bliver klubben straffet med en bøde på 10.000 kroner, ved tredje tilfælde hedder bøden 25.000 kroner og herefter overgår sagerne til individuel behandling, hvor der kan straffes med blandt andet pointstraf og meget store bøder.

Sagen fra Parken blev løftet ud af tre-trins-systemet og blev individuelt behandlet på grund af den voldsomme ballade.

Når ankesagen får en afgørelse kan DBU's disciplinærudvalg genoptage arbejdet med flere sager, Blandt andet ligger der en sag fra kampen mellem AaB og Brøndby, hvor Brøndby-fans brændte massive mængder fyrværkeri af i en sådan grad at kampen måtte afbrydes.