• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Brøndby-talent prøvetræner i dansk kriseklub

Foto: Getty Images

Unge Valdemar Kwasniak er til prøvetræning i Esbjerg fB, der for nylig tog hul på sæsonen i 2. division.

Af Anders Dehn

Valdemar Kwasniak kom til Brøndby IF for halvandet år siden, men nu kan han være på vej videre. I hvert fald prøvetræner han i en ny klub i de kommende dage.

Det er Esbjerg fB, der fortæller på sin hjemmeside, at klubben tester Brøndby-talentet. Mange flere detaljer kommer klubben dog ikke med.

Kwasniak er 19 år og kom til Brøndby fra OB i januar 2021. Han har spillet på U19-holdet og har endnu sin debut i seniorfodbold til gode. Han har dog siddet på bænken fem gange i denne sæson, senest da Brøndby tabte til FC Basel i Europa Conference League-kvalifikationen i torsdags.

Unge Kwasniak er defensiv midtbanespiller og har otte ungdomslandskampe på cv'et. Senest var han med U19-landsholdet i en kamp mod Tyskland i maj.

Bliver prøvetræningen vekslet til en kontrakt, skifter Valdemar Kwasniak fra en klub, der slider lidt i det, til en klub, der er i frit fald. Siden bronzemedaljerne i Superligaen i 2019 er EfB rykket ned i først 1. division og siden i 2. division.

Her er det foreløbig blevet til en sejr og en uafgjort mod Skive IK i sæsonens to første kampe. EfB tabte til Kolding IF i pokalturneringen. Holdet har blot vundet to gange i 2022.

Sommerens 20 største transfers i fodbold - klik her og se mere.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.