Citys redningsmand: En af de dage man vil mindes

Ilkay Gündogan havde svært ved at finde ord efter Manchester Citys vilde comeback, som han var arkitekten bag.

Nede 0-2 hjemme mod Aston Villa med 15 minutter igen skulle Manchester City levere et mirakel på niveau med det, som holdet lavede i 2012, da mesterskabet blev sikret i overtiden mod QPR på sidste spilledag.

Og det gjorde Pep Guardiolas tropper. På fem utrolige minutter med indskiftede Ilkay Gündogan som helten blev det hele vendt på hovedet, så Liverpools 3-1-sejr over Wolverhampton blev nytteløs i guldkampen.

Den tyske tomålsskytte havde efter kampen også svært ved at forstå, hvad der lige var foregået.

- Det var en utrolig kamp. Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Det er fantastisk, lyder det fra Gündogan til Sky Sports.

- Det er sådanne dage, man kommer til at mindes. Det var en utrolig dag.

Tyskeren startede kampen på bænken og kom ind minuttet før, Aston Villa scorede til 2-0. På daværende tidspunkt var tankerne langt væk fra et mesterskab.

- Vi kunne godt mærke nervøsiteten. Det var mere en negativ nervøsitet end en positiv nervøsitet, da vi kom bagud 0-2, siger mesterskabshelten.

- Men det handlede om at få et mål, for vi vidste, vi kunne score flere, hvis bare vi fik det første.

Den tese viste sig i hvert fald korrekt. Efter Gündogans reducering til 1-2 scorede først Rodri og siden Gündogan igen inden for fem minutter, og så landede mesterskabet som forventet inden kampen i Manchester.

Hos Liverpool var der en fattet stemning. Selv om mesterskabet var tæt på, så var man nok forholdsvis afklaret før kampen med, at det blev svært. Derfor var den glippede triumf også spiselig ifølge anfører Jordan Henderson.

- Jeg er meget stolt af drengene, og hvad vi har præsteret. Vi gjorde, alt hvad man kunne bede om, men det var desværre ikke nok, siger han ifølge BBC.