Klasseforskel: Benfica splittede FCM ad

Det ligner Europa League-gruppespil for FC Midtjylland, der blev udspillet af Benfica på Estadio da Luz.

FC Midtjylland skal bruge et fodboldmirakel for at gå videre fra tredje kvalifikationsrunde i fodboldens Champions League.

Anderledes kan konklusionen ikke være, efter at de danske vicemestre blev udstillet og tabte 1-4 ude til Benfica i Lissabon.

Der var ganske enkelt klasseforskel spillemæssigt på Estadio da Luz, og hjemmeholdet kunne snildt have vundet med to-tre mål mere. Og det på trods af, at Benfica end ikke er i gang med den hjemlige sæson endnu, mens FCM har spillet en del kampe.

Dermed ser det ud til, at FCM må nøjes med trøstpræmien i form af deltagelse i Europa League-gruppespillet.

Efter en lovende begyndelse og sporadiske muligheder til blandt andre Pione Sisto faldt FCM-holdet fuldstændig fra hinanden mod det stærke portugisiske mandskab, der scorede tre gange i første halvleg.

De to første mål havde mange ligheder, da Benficas David Neres ved begge lejligheder fik for let spil i FCM's venstre forsvarsside.

Både ved 1-0- og 2-0-scoringen kunne Neres få tid og plads til at sende bolden ind foran mål, og begge gange kom Goncalo Ramos foran Henrik Dalsgaard og headede bolden i kassen.

Ti minutter før pausen blev det understreget, hvor store vanskeligheder FCM var i, da ellers rutinerede Erik Sviatchenko på egen banehalvdel headede bolden direkte hen til en modstander, så Goncalo Ramos var tæt på et hattrick.

3-0-scoringen kom alligevel få minutter senere, da FCM-forsvaret blundede ved et hjørnespark.

Hjørnesparket blev sendt diagonalt tilbage til en helt umarkeret Enzo Fernandez, der via en FCM-afretning hamrede bolden i mål til 3-0.

Benfica lignede et hold, der gik efter at score mindst tre mål mere, da holdene kom ud til anden halvleg, og hjemmeholdet havde to gode muligheder inden for de første fem minutter uden at score.

Kort før kampuret rundede en time, hamrede David Neres bolden på overliggeren, da Benfica var lynhurtige på en kontra, og minuttet efter gik det galt for FCM igen.

Goncalo Ramos var igen manden på pletten, da han sendte sin tredje scoring forbi islandske Elias Olafsson i FCM-målet.

Benfica fortsatte med at skabe store muligheder, men et kvarter før tid fik FCM - stik imod spil og chancer - reduceret til 1-4, da holdet blev tilkendt et straffespark.

Pione Sisto viste overskud og kølighed i den ellers miserable situation for FCM, da han lavede en såkaldt Panenka ved at sparke dybt i bolden. Den sejlede i en blød bue ind i målet, mens Benfica-målmand Odysseas Vlachodimos allerede havde kastet sig til den ene side.

Benfica fortsatte med at skabe store chancer, men helt ufatteligt slap FCM med at lukke fire mål ind.

Klubben fra Herning har haft en begivenhedsrig uge, hvor FCM tirsdag i sidste uge knebent besejrede cypriotiske AEK Larnaca efter straffesparkskonkurrence i anden runde af Champions League-kvalifikationen.

Dagen efter kom beskeden om fyringen af FCM-cheftræner Bo Henriksen, som foreløbig er blevet afløst af assistenten Henrik Jensen. Han fik fredag i sidste uge en god begyndelse med 5-1-sejren ude over OB i Superligaen.

FCM spiller 9. august returkamp mod Benfica i Randers. Flytningen skyldes, at der afholdes VM i ridesport på MCH Arena i Herning.