• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Dame N'Doye om FCK-afsked: Nogle tilbud betyder rejs

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Dame N'Doye skriver på Instagram, at FC Københavns tilbud om en kontraktforlængelse var meget langt under hans forventninger.

Af Ole Hoffskov

Den måske bedste angriber i Superligaens historie er færdig i dansk fodbold.

FC København meddelte torsdag, at man ikke har kunnet nå til enighed med Dame N'Doye om en forlængelse af aftalen, og den 35-årige senegaleser er dermed fortid i hovedstadsklubben. Parterne kunne end ikke nå til enighed om en kort aftale, så N'Doye er ikke med mod Istanbul Basaksehir i Europa League på onsdag.

Dame N'Doye har været hårdt plaget af skader i denne sæson, og det, lagt sammen med hans fremskredne fodboldalder, har selvsagt fået FC København til at se tiden an i forhold til at tilbyde angriberen en forlængelse. 

Senegaleseren blev rent faktisk tilbudt en ny kontrakt, men vilkårene var langt under N'Doyes forventninger. 

- I spørger alle, hvorfor jeg rejser. Jeg rejser ikke, men nogle tilbud betyder rejs. Det er under alle omstændigheder sådan, det er. I dag vil jeg ønske Eid Mubarak. Jeg tilgiver alle, og jeg ønsker FCK held og lykke. Kun Gud ved, om vi mødes igen. Jeg vil savne mine holdkammerater helt vildt - jeg elsker jer, gutter, skriver Dame N'Doye på Instagram.

FCK: Vi har strukket os langt
De præcise cifre i FC Københavns tilbud til Dame N'Doye er der selvsagt kun få, der kender til, men hvor angriberen mener, at tilbuddet var for dårligt, lyder det fra FC København, at man strakte sig langt for at beholde klubikonet.

- Vi havde også et ønske om at beholde ham i klubben et år endnu trods de alvorlige skader, men han har takket nej til de tilbud om kontraktforlængelser, vi har fremlagt. Her har vi tilbudt både en kortvarig aftale, så han kunne spille med mod Basaksehir og en forlængelse frem til næste sommer, sagde Ståle Solbakken torsdag til FCK's hjemmeside.

- Det er klart, at de alvorlige skader og hans alder har gjort, at vi har måtte være ansvarlige i forhold til økonomien i det, men vi har strukket os så langt, vi overhovedet kunne i den nuværende situation, og vi har givet et godt og fair tilbud, mener vi.

- Vi er kede af, at vi ikke har kunne nå til enighed, men vi har været igennem meget sammen, og vi skilles som venner med masser af respekt for hinanden.

Dame N'Doye repræsenterede FC København i to omgange, og han står noteret for 118 mål i 217 kampe. 

Du kan se nogle af hans bedste FCK-mål i videoen i toppen af artiklen.

Læs også:Officielt: Filip Lesniak færdig i Danmark - klar for ny klub

Læs også:Leder: At FCK har det hårdere end FCM skjuler ikke problemerne

Læs også:FC København forlænger med Ragnar Sigurdsson

Læs også:Superligaen er slut: Få sæsonens bedste citater

Læs også:Analyse: Johan Langes stop øger det presset på Solbakken og FC København

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus